vücut yapısının uçmalarına engel olmasıdır. ama kısa süreli de olsa uçtukları görülür.
'burdan sana bi uçarım' diye kullandığımız tehditin kökeni bu olgudur. civcivlerin birisini eline aldığınız zaman bu kısa süreli fonksiyonlarına tanıklık edersiniz.
aslında uçarlar.mesela yaban tavukları uçabilir.ama bizim bildiğimiz tavuklar binlerce yıldır boyutları için,eti ,yumurtası için beslendiklerinden uçamazlar.
aslında uçabilen ama uçmayan hayvanlar olması. bana türk halkını anımsattı. adamlar boşuna beyaz etli hayvan cinsi simi vermemişler türkiye ye turkey diye.
Yapay seçilimdir. Uzun yıllar(baya uzun yıllar) boyunca eti için aşırı beslenen tavukların uçabilme yetileri büyük ölçüde kaybedilmiştir. Yine de tavuk gibi şişirmediğiniz tavuklar bir miktar uçabilmektedirler.
yerçekimi kanunu diye biliyorum ben. kedi de uçamıyor mesela, yani sürekli uçamıyor, hükümet kanun koymuş, "yerkabuğundan ayrılan derhal dönmek zorunda" diye. bazı özel izinlerle ayrılınılabiliyor yerkabuğundan, uçaklara veriyorlar o izinleri, inmek için de izin istiyor sonra uçaklar. vermezlerse havada kalıyor o uçak, öyle aklına estiği zaman git, estiği zaman gel, yok öyle bişey.
kuşlar uymuyor bu kurala ama, kuşbeyinliler işte, nasıl anlatçan kanunu yasayı, kanuna yasaya saygılı olsalar adamın kafasına sıçmaz şerefsizler.
Cevabı 18. Entry de doğru şekilde verilmiş sorunsal.
Cevap: yapay seçilimdir.
insanların, tavukların uçma yetilerini kümese tıkmak ve doğal yaşam alanlarından uzaklaştırmak suretiyle zamanla büyük ölçüde kaybetmelerine yol açmalarıdır.
Orantılı bir anatomin olmasına rağmen 5 kg aldon mı götünü koltuktan kaldırmaya üşenen insanoğlu kalkmış, kolum kadar vücutla dünya kadar götü ve elim kadar kanatlı kuşun neden uçamadığını sorguluyor. Kolay gelsin.