-pöff necati bi süre küvete girme canım sen.
+niye yaa.
-bu can simidi ne oluyo ya. hey allahım şemsiyeli meyve suyu koymuş bide küvetin yanına.
+ya bizim büyük plaj şemsiyesi vardı ya ayten. onu getirsek ya küvetin yanına diksek ha?
-allah belanı versin necati.
ilk günler bavulların açılması; kıyafetlerin yıkanması, yerleştirilmesi, yeni alınan cicilerin heyecanı derken hızla geçip gider,fakat tüm bu yapılanlar sona erdiğinde kişi durumun farkına varır, bu durumda "damdan düşmüş" hissine kapılmaktan kurtulması mümkün değildir. Zira saçma tv programları, defalarca izlenen dizi tekrarları, kimsesiz kalmış msn çevrimiçi listesi de bu hissi kuvvetlendirir. bu durumdaki kişiye tavsiye edilebilecek tek şey kendisini sokaklara atmasıdır hava aşırı sıcak değilse tabi.sıcak olduğunda yapılabilecek şeyi henüz ben de bulamadım kişi ankaradaysa avmler kaçınılmaz
genelde tatilden sonra bir tatile daha ihtiyaç duyar insan.ilk haftasında o kadar eğlenir o kadar coşar ki normal iş hayatında o kadar yorulmamıştır.o yüzden tatilden sonra bir tatile daha ihtiyaç duyar.
berbattır. dönüş yolunda insanın karnı ağrımaya, kalbi sıkışmaya başlar. ilk iş günü bir de pazartesi ise faciadan farksızdır. işler yığılmıştır düşüncesi insanı buhranlara götürür.
ruhunun büyük bir bölümünü tatil yerinde bırakmış ama bedeninin tamamını ne yazık ki yanında getirmiş ve kuvvetle muhtemel ertesi gün iş başı yapacak olan insan psikolojisidir. bir süre kendi haline bırakılmalı ve tatilden döndüğü hissettirilmemelidir, zaten kendisi ruhu bedenine geri döndüğünde normale dönmüş olacaktır.
en zoru bavullara eşyaları geri yerleştirmek ve memlekete dönünce onları bi de dolaplara yerleştirmek, yıkamak ütülemek ooof falan filan. en zoru bu bence.bendeki psikolocik etkisi bu.
yaşadığı şehrin gelişmişlik düzeyiyle pozitif korelasyonludur. didimden sakaryaya dönmekle antalyadan eskişehire gitmek arasında dağlar kadar fark vardır.
motivasyon sorunu yaşayacaktır en başta. söylenenleri anlamakta güçlük çekecektir. "vayy mına koyim şimdi bodrumda olmak vardı, sikcem işini gücünü" en çok kurduğu cümlelerden birisi olacaktır. en az 2 haftadır bu süreç, sonra yavaş yavaş ve si.. si.. yine dönecektir özüne.