tatil sonrası zihinsel tazeliği sürdürmek genellikle çok zordur. tatil sebebi ile oluşan rahavet ve huzur işe başlama ile yerini bambaska duygulara bırakır. bunlardan bazıları düşük motivasyon, bozuk psikolojik dinginlik, dikkat eksikliği, düşünce hataları, mutsuz bir beyin ve strestir. bence işe geri dönmemek hep tatilde kalmak en iyi seçenektir ancak işe geri dönecekler ve bu depresyonu hızlıca atlatmak isteyenler için bir kaç öneri ekleyelim.
1. Tatil dönüşü en azından bir gün önce gelip kendinize zaman ayırmakta fayda var. Evde geçireceğiniz zaman işe başlamadan önce bir geçiş dönemi olur. (Yalan daha da beter oluyor sabah 6 da uçaktan inip 8 de iş yerinde olun. hiç birşey anlamadan günü bitirirsiniz)
2. Gün içerisinde hafif yürüyüşlere çıkmak ve şehir içindeki havuza gitmek gibi tatili anımsatan etkinliklere katılmakta fayda var. (Sadece patron ve yakınları için geçerli biz zaten yapamıyoruz bu madde de yalan)
3. Tatilin size verdiği pozitif enerjiyle hemen her şeyi değiştirme planlarına girişmeyin. işinizden memnun değilseniz hemen bir coşkuya kapılıp istifa etmeyin. (Bu madde de yalan. tatile gidip 17000 tl harcamışım. önümüzdeki ay kredi kartı borcunu ödemek için çalışmak gerek)
4. Öncelikle kararlarınızı uygulamak için baştan öngördüğünüz zamanı belirleyin, acele etmeyin. (Zaten hiç acele etmiyoruz. gereksiz bir madde)
5. Tatil bitti diyerek eve kapanmayın. Dostlarınız ve sevdiklerinizle vakit geçirmeye çalışın. Sinema ya da hobilerinize zaman ayırın. (kredi kartı borcu olmuş bilmemne hala para harca diyosun? bu madde de yalan)
6. Tatilden eve döner dönmez günlük işlerin içine gömülmek, tatilde topladığınız tüm enerjinin uçup gitmesine yol açar. Bu nedenle yapılacak işleri her gün yavaş yavaş yapın. (Evet patronda aynı şekilde söylüyor. oğlum 2 haftadır yoksun sen yokken işler birikti çarşambaya bitir hepsini yoksa külahları değişiriz dedi. bu madde de yalan)
7. hemen en yakın tatili düşünüp motive olun. başka türlü geçmez bu sinir stres depresyon!
2010`dan beri üst üste 3 gün tatil yapmışlığım olmadığı için, benim için olmayan sendromdur. Kendi işinin sahibi olmak isteyenlere işe yarar bir tavsiyedir.