1888 yılında American Board of Commissioners for Foreign Missions isimli misyoner örgüt üyesi Thomas Christie ve o yıllar bölgeyi hac için gezmekte olan avukat ve yayıncı Albay Elliott Shepard tarafındsn kurulan Tarsus AMERiKAN Kolejinin sloganı "Türkiye için liderler, dünya için liderlik". inanalım mı?
Emperyalizm, kapitalizm karşıtıyım diyen adam ismen bile olsa ordaki o 'amerikan' ı sindiremez, sindirmemeli.
nedense dışardan bakan herkesin öğrencilerini şımarık olarak değerlendirdiği okuldur. ama gelgelelim bu okuldan çok büyük isimler çıkmış olduğu bir gerçektir. öğrencilerinin büyük bir kısmının yurtdışıyla bağını kuran, sosyal alanda sonsuz fırsatlar sunabilen, MUN ISTA gibi klüpleride bulunan, içinde okuyan öğrencilerin aşık olduğu okuldur burası.bu 5. yılım,3 yılım kaldı,isterdim ki daha çok senem burada geçsin.
son zamanlarda bazı gazetelerde bu okulda abi işkencesi var gibi bazı yazılar çıkmıştır, bu haberler asılsızdır.abi ablalık bambaşkadır bu okulda. herkesin tatması gerekmektedir bu duyguyu. abi ablalar farklıdır bu okulda, derslerde yardımcı olurlar, dertlerini anlatırsın yardımcı olurlar, küçük sınıflar için eğlenceler ve yemekler organize ederler. her cuma törenden sonra okul marşları hep bir ağızdan okunur bağıra bağıra herkes hisseder tac sevgisini.bu marşlardan birkaç tanesini şu şekilde yazayim.
yaşa var ol tac seninleyiz birlikte
seviyoruz seni biz yaşıyoruz seninle
bizim gerçek sevgimiz,işte eleleyiz(bu kısım söylenirken öğrenciler elele tutuşup ellerini havaya kaldırırlar)
cehennemler yıkılsa ölmez bizim sevgimiz
şampiyonlar yaratan bir okulun kanıyız
tufanlarda yıkılmaz tac'miz aşkımız
bizim gerçek sevgimiz,işte eleleyiz
cehennemler yıkılsa ölmez bizim sevgimiz
ve efsane bir marş olan efsane de şu şekildedir.öğrencilerin hepsi iki gruba ayrılır karşı karşıya geçer ve söylerler
+efsane yazdın tariha tac
-aşık ettin renklerine tac
+ölüm olsa dönemeyiz bu yoldan
-canım fena olsun sana tac
okuyanların ailelerinin çok azı bile istanbulda doğmuş büyümüş ve yaşamış olsalardı çocuklarını bu tarz bir okulda okutamazlardı gerçeği söz konusuyken tüm öğrenci ve mezunlarının şımarıklıkta sınır tanımadığı hededir.
eğer adana'da bir arkadaş ortamında pek konuşmayan burnu havada birileri herkesten ayrı birbirleriyle konuşuyorsa bunlar büyük ihtimalle tac'lidir..
(bkz: gündoğdu)
(bkz: bilfen)
(bkz: bilimkent)
(bkz: çağ)
hurriyet gazetesi, "her haltı erotizme bağlayan" kose yazarlarindan ayse arman'ın mezun olduğu okuldur. bu okul bir dönem, internette kendine bir sayfa hazırladı. bu sayfada okulun fotoğrafını koydu. bu fotoğrafı aldı bilmem kaç bin eşit parçaya böldü. daha sonra her bir parçasını satmak üzere için yüklü bir mebla biçerek okulun gelişimi için bağış topladı. her satılan puzzle parçasına bağışçının adı yazıldı. bence mezunların geride bıraktığı en güzel anı ve süper bi fikir.