kökeninin eski mısır'a dayandığı söylenen fal çeşididir.
rivayete göre firavun döneminde, sadece kendisini bu işe adayan ve günlük yaşamdan elini eteğini çeken rahiplerin bu falı bakmasına izin verilirdi.
çünkü kart dizilişinde ya da yorumlanmasında yapılacak en ufak bir hatanın insanın kaderinin gidişatını değiştirdiğine inanılırdı. özellikle keltik çapraz açılışında geleceği söylediğine inanılan son kartın.
arkana majör destenin nasıl oluştuğu hala bilinmemektedir.
ama iskambil destesine çok benzeyen arkana minör destenin, afrika kıtasından avrupa kıtasına falın geçmesine sebep olan çingenelerce eklendiği söylenir.
kökeninin bilinmemesi, mısırda yasakken avrupaya geçtikten sonra yayılmasına bağlanır.
bana özel bir gıcığı olduğuna inandığım, bir falda bütün kartlar ters bi ölüm mü düz çıkar dedirten, ilişkimi bozmaya niyetli ama izin vermeyeceğimiz ayrıca yunus (bkz: yunus nikahı)'tan başkasına baktırmayacağım fal türü.
herkesin bakabileceği fallardır.zira kağıtlar çeşitli olmakla birlikte her yerde satılmaktadır ve üstünde nasıl kullanılacağı,ne anlama geldiği yazmaktadır...
Tarot'un gerçek tarihçesi, tıpkı kartların anlamları gibi hemen hemen gizlidir. Bu konuda pek çok açıklama getirilmeye çalışılsa da, kesin bir bilgi yoktur. Kartların çizimine M.S. 618 tarihinde Çin'de egemen olan Tang hanedanı zamanındaki paraların örnek alındığı zannedilmektedir.
Kartlar yüzyıllar boyu değişik kültürlerde pek çok şekle bürünmüşsede, sembolik figürleri değişmemiştir. *
Tarot destesi Büyük Arkana (22 kart) ve Küçük Arkana (56 kart) olarak ikiye ayrılır.
Büyük arkana özel ve anlamlı durumları tanımlamaktadır. Romen rakkamlarıyla 0 ve 1-21 olarak numaralandırılmışlardır. Bu destede, Deli, Büyücü, Başrahibe, imparotiçe, imparator, Başrahip, Aşıklar, Savaş Arabası, Kuvvet, Münzevi, Kader Çarkı, Adalet, Asılmış Adam, Ölüm, Denge, Şeytan , Yıkılan Kule, Yıldız, Ay, Güneş, Uyanış ve Dünya kartları bulunmaktadır.
Bu kartlar hayattaki derslerin manevi anlamlarını gösterir. Kartlar ayrıca, psikolojik karakterin, maneviyet ya da ruhumuzun farklı kısımlarının tasvirleridir.
Küçük Arkana ise 56 karttan oluşmaktadır. 10 kart Asalar, 10 kart Kılıçlar, 10 kart Kupalar, 10 Tılsımlar ve geriye kalan 16 kart ise Saraylı Kartları'dır. Küçük Arkana günlük yaşamımızdaki koşulları ve olayları anlatır.
Asalardan oluşan kartlar; başarı, savunma, mücadele etme ve rekabeti anlatmaktadır. Kupalar; sevgi alışverişini ve sevdiğimiz birini çevreleyen olayları gösteren hayatın duygusal yönleriyle ilgilidir. Bu kartlarda hayatımızın iniş, çıkışlarını, ilişkileri, aşkı ve aileyi görürüz. Kılıçlarda ise problemnler ve güçlükler ana temalardır. Tılsımlar ise bize hayatın pratik, gerçekçi maddesel yönünü göstermektedir.*