tarkan gümüş eyer in 3d olarak yeniden çekilmesi

entry3 galeri0
    1.
  1. Tarkan 3D olarak yeniden çekilecek;

    Gladyatör, Harry Potter ve Conan gibi yapımların görsel efekt yönetmeni Metin Güngör, yerli bir kahraman için harekete geçti. Güngör, Sezgin Burak’ın Tarkan’ını 3D olarak çekmeye hazırlanıyor.

    Sezgin Bu...rak’ın ölümsüz eseri; Avrupa Hun imparatoru Attila’nın yiğit savaşçısı Tarkan yıllar sonra yeniden sinemaya aktarılıyor. Yeşilçam’ın en üretken dönemlerinde 1969 ve 1970’lerde çeşitli maceraları beyazperdeye taşınan Tarkan’ı o yıllarda Kartal Tibet canlandırmıştı.Harry Potter, Da Vinci şifresi, Tomb Raider ve Conan 2011 gibi Hollywood yapımlarının görsel efekt uzmanı Metin Güngör’ün yönetmenliğini yapacağı yeni Tarkan sinema filmi etkileyici görsel efektlerle ve 3D olarak beyazperdeye taşınacak.

    Neden kahramanımız yok

    Harry Potter seyirci rekorları kurarken Hollywood tükenen bu efsanenin yerine yenilerini koymak için arayışını sürdürüyor. Yenilerini bulamadığında Conan gibi defalarca çektiği filmleri yeni yüzlerle tekrarlıyor ve kahramanlarını revize ediyor. Bizim ise kahramanlardan yana talihimiz bir türlü gülmedi. Elimizdeki tarihi ve kültürel miras düşünüldüğünde sinemamızın sayısız kahraman üretmesi gerekirdi oysa. Uzun yıllardır Hollywood’da görsel efekt yönetmenliği yapan Metin Güngör bu eksikliğin farkında olan isimlerden ve yılların birikimini artık kendi kahramanlarımızı üretmek için kullanmak istiyor. Digital Film Akademi ile birlikte Sezgin Burak’ın efsaneye dönüşen çizgi romanı Tarkan’ın Gümüş Eyer macerasını sinemaya uyarlamaya hazırlanan Güngör’le Hollywood yolculuğunu, Tarkan projesini ve Amerikan filmlerinde verdiği gizli mesajları konuştuk. Tarkan filmi ile ilgili heyecanını ilk kez basınla paylaşan Güngör,“Türkiye’nin imkanlarıyla Hollywood tarzı bir film çekeceğiz. Çünkü Hollywood’da harcanan paraların çoğu fuzuli paralar. En düşük bütçeyle çekilen Conan filmi 90 milyon dolar. 90 milyon doların 9 milyon dolarıyla biz Tarkan’ı çok rahat çekeriz hem de bir Hollywood filmi kalitesinde.” diye konuşuyor. Güngör, Türkiye’nin ilham verici bir ülke olduğunu ancak bunun çok da farkında olmadığımızı söylüyor. Gladyatör, Harry Potter, Da Vinci Şifresi, Yarından Sonra ve en son Ağustos ayında vizyona girecek Conan’ın görsel efekt supervisörlüğünü yapan Güngör, Martin Scorcese’nin yeni filminde de görsel efekt uzmanlığını üstlendi.

    Hollywood’da digital efekt alanında çalışan çok sayıda Türk bulunduğunu hatırlatan Güngör, Türkiye’de henüz bu alana hakkettiği değerin verilmediğine dikkat çekiyor. Türkiye’de yapımcıların görsel efektlerin maliyetinden korktuğunu ancak özellikle tarihi filmler konusunda bu alanın büyük önem taşıdığının altını çiziyor.

    Her filminde Türkiye’den iz var

    Resimle başladığı sanat hayatında tiyatro ve sinema ağır bastığı için bu üç disiplini birleştirebileceği görsel efekt alanına yoğunlaştığını anlatan Güngör, Türkiye’yi çok özlediği zamanlarda küçük şakalar yaparak filmlere Türk bayrağı, minare ya da cami görüntüsü eklediğini söylüyor. Da Vinci’nin Şifresi’ne görsel efektlerle Ayasofya’yı eklediklerini hatırlatan Güngör, Will Smith’in başrolünü oynadığı i. Robot’ta ve Yarından Sonra filminde benzer görüntüler kullanmış. Şimdi ise çocukluk hayalini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Kasım 2011’de Tarkan filminin görsel efektleri için ön çalışmalar başlayacak, Şubat 2012’de çekimler start alacak. 2012 sonunda da vizyona girmesi planlanıyor.

    Tarkan Conan’ı döver!

    Tarkan’ın doğumunu ve kurtların arasında yetişmesinden sonra babasının intikamını almak üzere yola düşmesini anlatan “Gümüş Eyer” adlı macerasının senaryolaştırmaçalışmaları Ağustos ayı içinde start alacak. Çekimler ise Şubat ayından sonra başlayacak. Digital Film Academy’nin Türkiye Direktörü Bülent Doruker’in yapımcılığında Digital Film Center tarafından çekilecek olan Tarkan 3D filminin 2012 yılı sonunda seyirciyle buluşması planlandı. Sezgin Burak tarafından yaratılan TARKAN ilk kez 1966’da çizgi roman olarak yayınlanmıştı.

    kaynak: http://www.sinefesto.com/...ak-yeniden-cekilecek.html
    1 ...
  2. 2.
  3. 3.
© 2025 uludağ sözlük