platon, o günün yunanistan'ında devlet meselesi haline gelen idamı kafasından uydurdu ve bir allah'ın kulu çıkıpta "bu adam sallıyor yok öyle bir şey" diyemedi mi yani? geçiniz.
bir de sokrates hayal ürünüyse o zaman alkibiades'te gerçek değil? hahaha.. hatta platon'la arkadaş olan diğer öğrencileri de hayal ürünü. yada hepsi birleşmiş ve hep bir ağızdan "bi sokrates karakteri yaratalım da yunanistan tarihinin orta yerine yerleştirelim" demişler. herkes bunu yemiş ve kimse de çıtını çıkarmamış. te allam...
Shakespeare bazı kaynaklara göre hiç yaşamamış , var olmamıştır iddiaların bir kesinliği tabi ki yok fakat iddialar doğruysa tarihin en etkili var olmayanı kesinlikle odur.
Amerikalıların hiç kahramanı yoktur ve hayal ürünü olan kahramanlarla gurur duyarlar. Ya biz hangi vatan kahramanımızla gurur duyuyoruz ? sütçü imam, nene hatun, ingiliz kemal , Hasan Tahsin, Kürşad ve arkadaşları, Şahinbey, Kocayusuf ve kim bilir ismi bilinmeyenler... birileri hayalleri ile gurur duyarken bizde gerçeklerden kaçarız
sherlock holmes için ayrı bir parantez açmak gerekir. ingiliz hayranları onun için aslında gerçek, dr. watson ve Sir Arthur Conan Doyle ise onun yaşadıklarını yayınlayan kişiler olarak görür. o kadar çok inanmışlardık ki baker caddesi sırf sherloc için yapılmıştır. orada yaşayan bazılar için sherlock yaşıyor. (bkz: hepimiz sherlock'uz)