ihtiyaçlarının olmamasındandır. Köpek soylu erkekler kadınlar için her şeyi onların önüne yığıyor zaten. Hal böyle olunca bir şeylerle uğraşma zahmetine girmiyor orospular.
Hedy Lamarr: Gizli iletişim sistemleri
Mary Phelps Jacob: Modern sutyen
Grace Hopper: BM-Harvard Mark 1
Mary Anderson: Araba camı sileceği
Josephine Cochrane: Bulaşık makinesi
Margaret Knight: Kese kağıdı
Tabitha Babbitt: Yuvarlak testere
Stephanie Kwolek: Kurşungeçirmez yelek
Rachel Zimmerman: “Blissymbol” yazıcısı
Bette Nesmith Graham: Daksil
Alice H. Parker: Gazlı fırın
Martha Coston: Renkli işaret fişekleri
Sarah E. Goode: Katlanabilir yatak
Dr. Ellen Ochoa: Optik analiz sistemleri
Dr. Maria Telkes: Ev güneş enerjisi sistemi
Dr. Patricia Bath: Lazer katarakt ameliyat cihazı
+ son olarak 2 kadın zarar görmeyen asfalt üretmişlerdi.
teşekkürler.
yanlış bilgi. marie curie, lise meitner, martine kempf ve daha bir sürü var ama sayısı erkeğe nazaran daha azdır. bunun nedeni tembel olmaları ya da daha az zeki olmalarından değil, sosyo kültürel durumdan kaynaklanır.
eskiden beri erkekler dışarıda daha etkindir ve neredeyse her işin güce dayalı bir tarafı bulunuyor ve bu durum erkeğe dışarıda avantaj sağlıyor. gücün avantaj sağlamadığı mesleklerdeyse erkek dayanışması sonucu kadınlar yine geri plana atılıyor. bir diğer zorluk, başarılı kadınların evlenmeye zorlanması. mesela kadın tüm zorlukları aşıyor ve ünide başarılı oluyor. bu sefer, "üniversiteli bir kız ayarlasam da evlensem" diyen bir kadın avcısının kurbanı oluyor. üniyi bitiren kızların büyük çoğu ya evli, ya da nişanlı olarak mezun oluyor. halbuki üniyi bitiren bir erkek hiç kim senin umurunda değil, çünkü ondan çok var. siz hiç kızların "aa şu çocuk üniyi bitirmek üzere, dur bitirmeden kapalım" dediğini duydunuz mu. biliyorum hepimiz ünide okurken böyle olacağını ummuşuzdur ama gerçek hayat öyle değil.
sonra kadın mucit olması gerekirken ana oluyor, işler sarpa sarıyor. ve kadın ne kadar başarılı olursa, "kapılma" ihtimali o kadar artıyor. zorlu bir yokuş gibi yani.
kendisinin neyi bulduğunu merak ettim şimdi bu yazarın. bulduğunu düşünmüyorum ama beyanlarına bakarsak bi şeyi tutmuş. salaklık edeceksiniz bari düzgün edin amk kadın düşmanları.
yalandır. https://www.youtube.com/watch?v=EYY6z7zDjO8 tarihte bir çok kadın mucit filozof bilim insanı mevcuttur. sadece tarihte bunların saklanılması erkek egemen zihniyetin işine gelmiştir.
sözlükte sık sık olduğu gibi araştırmadan yapılan bir genelleme. yıldızların hidrojen atomu ağırlıklı yapıda olduğu, dünyanın çekirdeğinin mağma tabakasından farklı ve daha yoğun bir yapı olduğu gibi günümüzde bilgi olarak bu tür tespitleri yapan yazarlar da dahil olmak üzere, ortaokul öğrencisine bile varacak düzeyde bilinirliği yaygınlaşmış, ama düşünülünce ilk kez bulması oldukça zor ve orijinal şeyler olan çeşitli bilimsel bulgular hanımların elinden çıkmıştır.
1-Marion Donovan'ın icat ettiği bebek bezleri, New York'ta 1949'da satışa sunulmasıyla birlikte talep patlaması yarattı.
2-Amerikalı Mary Phelps Jacob üzerine oturmayan korseye çözüm aradı ve iki tane mendili tel ve kurdelelerle birbirine tutturarak sütyeni icat etti.
3-Yağmurda araba kullanmaktan şikayetçi olan Mary Anderson bir tasarımcı ile birlikte araba sileceği tasarladı.1903'te patentini aldı.
4-Bulaşık makinesini Amerikalı Josephine Cochran icat etmiştir.
5-Gözlük camı Almanya'nın Mainz kentinde 1916- 1998 yılları arasında yaşayan Marga Faultsch isimli bir kimyager tarafından bulunmuştur.
6-ilk bilgisayar programı Ada Byron Lovelance'e aittir.
7-Perma makinesini Marjorie Joyner bulmuştur.
8-ilk kahve filtresini Almanya'nın Leipzig kentinde yaşayan Melitta Bentz yaratmıştır.
9-Sara Mather denizaltı lambası ve teleskopunu icat etmiştir.
10-Medikal şırınga Letitia Geer tarafından bulunmuştur.
11-Bitkisel mürekkep Desiree Perlea Parascan tarafından bulundu.
12-Stephanie Kwolek kevları (çok hafif karbon kökenli çok sağlam liflerden oluşan bir malzeme).icat etmiştir.
13-Mary Walton lokomotiflerde ses kirliliğini önleyici sistemi ilk tasarlayan ve üretime geçirendir.
14-Mutfak mikseri ve buzdolabı kapağının içindeki raflar Lilian Moller tarafından bulunmuştur.
15-Taşınabilir bisiklet Elena Carli ve Sigridur Heimdottir'in buluşudur.