tarihle ilgilenenlerin bir işe yaramadığı gerçeği

    2.
  1. Tarih yalnız geçmişi değil, geleceği de gösterir.
    5 ...
  2. 4.
  3. 5.
  4. Çok ön yargılı cahilce bir yargı. "Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez." Mustafa Kemal ATATÜRK...
    3 ...
  5. 3.
  6. O yüzden mi her konuyu "aman tarihçilere bırakalım" diye zırvalıyoruz?
    3 ...
  7. 1.
  8. ne tarihi olduğuna bağlı, özellikle tarih adı altında ''şu bununla savaştı şu bunu öldürdü şurada bu savaş yaşandı bu galip oldu bu kaybetti'' saçmalıkları öğretilince, evet bir işe yaramıyor,hatta zararlı bile.

    insan tarihi öğretilse keşke, gerçek insan tarihi, geçmişte yaşanan bu utanç olayların artık unutulması gerek, göğüs gere gere biz bunu öldürdük bilgileri gelecek nesillere öğretilmemeli, matah bir şey değil bu.
    1 ...
  9. 6.
  10. Tarihini bilmeyen dostunu düşmanını tanıyamaz. Halbuki su uyur düşman uyumaz. Tarih sevgisi vatan sevgisinden ileri gelir. Vatan sevgisi ise imandan gelir. iyi bir tarih bilinci, iyi bir vatan sevgisine zemin hazırlar. Biz vatanımızı sevmeseydik, onca düşmanımıza rağmen bugünlere yekpare gelemezdik..

    Binlerce fizik kimya profesörünüz, matematikçiniz, mimarınız mühendisiniz olabilir. iyi bir ordunuz yoksa eğer, kaybetmeye mahkum olursunuz. Sonra hangi olmayan vatanınızı inşa edeceksiniz ? Eyy avrupaya amerika kaçan okumuş yazmış tahsil görmüş sözde aydın olmuş, büyük adam olmuş..! entellektüeller..! Vatanından uzak olan, kimliğini kişiliğini şahsiyetini özgürlüğünü özbenliğini kaybetmeye asimile olmaya dejenere olmaya mahkum olacaktır. Gün gelecek çocuklarınız türklük ve müslümanlık şuurundan uzak olarak yetişecekler. Siz eğer bu hususta üstün gayret etmezseniz evlatlarınız bize benzemeyecek. Bunu yaşayarak göreceksiniz.
    0 ...
  11. 7.
  12. 8.
  13. Tarih bilmek guzel ve faydali bisey ama herkesin belli bir oranda bilmesi topluma yeterli olacaktir. Suna benzetebiliriz bunu yemek yapmayi bilmek kesinlikle gerekli biseydir ancak satafatli italyan specialleri yapmanin karin doyurmanin luksu oldugu da bir gercek. Tarihi belli oranda bilmek her birey icin yeterlidir. Bu konuda uzmanlasmanin isin detayini arttirmaktan baska bi amaci yoktur topluma bisey kazandirmaz. Oyuzden bu alan yerine bilim ve fende uzmanlasmak herzaman daha faydalidir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük