Ezber gerektiren bir derstir. Geçmişte ki olaylar tarihe olduğu gibi geçer ve değiştirilmesi olayların mümkün değildir. Gelecekte ki olaylara da açık olan bir daldır
geçmişe dair önemli bulunan bilgilerin gün ay yıl şeklinde tutulduğu bilgi birikimidir. siyasi ve dini görüş ayrılıklarına göre çarpıtıldığı görülmüştür.
Ezberi iyi olanın, dikkat dağınıklığı (tarihle ilgili uzun paragraflar okurken veya bilgili kişi anlatırken konudan bağımsız yerlere dalmak vs.) olmayanın içinden geçebileceği güzel bir ders.
Tarih göreceli birşey zannımca.Farklı fikirlerin tarih kitapları da bunu ortaya koyuyor.herkes yaşanmış bir olayı kendi görüşlerine yontuyor.o öyle diyor bu böyle.
Lafımsa herşey sanki yanında yaşanmışcasına emin olan,taraftar olanlara.ya nasıl bu kadar eminsin
Yaşanmış olayların farklı yansıtılmadıgından, ideolojilere göre yontulmadigindan.
bir koca dünya, ucu bucağı olmayan bir okyanus... dünyanın dört bir tarafında, farklı medeniyetler ve onların geçmişleri...
kendisiyle ucundan bucağından bile olsa ilgilenmek ve araştırma yapmak, şu fani hayatta en keyif alarak yaptığım iştir.
birçok kere bahsedilmiştir ama, unutmaz.
sadece global olaylar değil, kendi küçük hayatlarınızdaki olaylar bile birileri tarafından hatırlanır ve kendi küçük tarihinize siz ölene kadar kazınır.
Bizim tarih kitaplarında her şey yazıyla anlatılmaya çalışıldığı için askeri taktik ve teknikleri gözde canlandırması güç. Örneğin, dört temel göçebe atlı okçu taarruz taktiğini çizdiğinizde iş ne kadar kolaylaşıyor. https://galeri.uludagsozluk.com/r/1730298/+
tarih matematik sevmeyen adamın dersidir fakat kişiye matematikten daha çok şey katar ders kitaplarındaki tarih değil kendi araştırmalarıyla okuduğu tarih kitaplarıyla büyük bir zevke dönüşür tarih zorunlu mu? derseniz evet zorunludur özellikle kendi tarihini Atatürk'ün dediği gibi ''eğer bir millet büyükse,kendisini tanımakla daha büyük olur'' bu yüzden kişi ister doktor,mühendis,avukat olsun kendi tarihini bilmek zorunluluktur.
Tarih tecrübedir. Analizdir. Birikimdir. Siyasettir. Yol göstericidir. Hayat düsturları serdeden yaşayan canlı bir hocadır ve sanki bir öğretmendir. Tarih yerine göre vesika, yerine göre ittifak, yerine göre bilgi kırıntılarıyla dolu kocaman bir hazinedir. Tarih bir binanın temeli mesabesindedir. Temel ne kadar sağlamsa bina o derece sağlam ve kuvvetli olur. Tarihi dinamiklerinden ve öz köklerinden uzaklaşmış milletler, diğer milletlerin paryası olmaktan kurtulamazlar.
https://galeri.uludagsozluk.com/r/1992226/+ soruda yer alan ayrıntının güzelliğine bakın bir de şuanki duruma. vay anasını dedirtir.ülkedenin yönetiminde zihniyet yapısı bile körermiş.