tarih dizileri

entry10 galeri1
    1.
  1. 2.
  2. bu türün türkiyede başlangıcı daha doğrusu moda olması muhteşem yüzyıla dayanır. muhteşem yüzyılda kadro olsun senaryo olsun biraz belli bir kesimin adamı vardı işin içinde. sonra islamcılar çıktı biz daha iyisini yaparız dediler. tabi onlar yapana kadar arada epey tarih dizisi de oldu sen de komedi ben deyim trajedi. sonra trt işe el attı, lan ben bunu daha önce nası düşünemedim çekilin bu benim işim dedi. şu an piyasadaki tarih dizilerinin yarısı trtde yayınlanmış ya da yayınlanmaya devam ediyor. tarihteki tüm padişahları elden geçirdiler en son bi de vatanım sensin vardı galiba. onda da dikkat ettiyseniz muhteşem yüzyıldaki halit abimiz oynuyor. bu döngü böyle devam etcek yani siz sıkılana kadar bu adamlar da ölene kadar. biten dizinin elemanını hoop yeni diziye naklet. ha hangi dizi iyi derseniz hepsi de boktan işler. bu bir türkiye gerçeği. oturunca brezilya dizilerine giydirip hint dizilerine sövüyoruz ama ben zannediyorum ki o adamlar türk dizilerini örnek alarak iş yapıyolar. o yüzden beklentim çok yüksek değil sadece biraz mantık istiyorum. madem tarih dizisi yapıyosunuz bunu propaganda amacı olarak kullanmayın. objektif olun. işinizi iyi yapın zaten tutacaktır o dizi. dizileri anca milleti kutuplaştırmak için kullanıyosunuz amk. orta asyadan yeni gelmiş ertuğrulun selamun aleykümü ağzından düşürmemesi ne kadar abesse kanuninin haremi elden geçirmesi de o kadar hayal ürünü.
    0 ...
  3. 2.
  4. Habitatları Türkiye Cumhuriyeti sınırları olan milyonlardan oluşan tarih bilmez güruhun daha da kötü bir hal alması için elinden geleni yapan yapımlardır.
    Bildiğini sanan cahil bir güruh oluşturma görevi üstlenmiş yapımlardır.
    1 ...
  5. 3.
  6. Gerçek olaylardan izler olsa da birçoğunun kurgu olduğunu unutmamak gerekir.
    6 ...
  7. 4.
  8. son dönemde diriliş dışında pek başarıya ulaşanı olmadı ülkemizde. diriliş'in son sezonu da çok parlak değil, islamcılığa çok kayıyor ama yinede bir ekran yeri var.

    vatanım sensin fena değildi ama vasat senaristlerin elinde tam bir ergen dizisine döndü.

    mehmetçik kut ul amare ise çok karışık, kim kimdir takip etmek çok zor. sloganları fazla, sürükleyiciliği çok zayıf.

    mehmed bir cihan fatihi ise facia. ne de olsa kenan imirzalıoğlu var diye senaryoya zerre özenilmemiş. daha önce de yapıldı ve başarılı olmadı niye olmadı diye üzerine pek düşünmemişler. nitekim önceki versiyonu gibi 6. bölümde kaldırılıyor.

    tarih dizilerinde ilk hedef sürükleyicilik olmalı bence, çünkü tarih dizilerinin çekiciliği burada. doğru ve anlaşılır metinler yazılmalı, son olarak iyi oyuncularla çalışılmalı.
    1 ...
  9. 6.
  10. Hepsi aynı yerde çekilen diziler.

    Dış çekimleri hep aynı yerler.

    Dikkatli izleyince belli oluyor.

    Aşklı meşkli dramlı dönem dizileri hariç. Gerisi ...
    0 ...
  11. 7.
  12. izleyenleri baymıştır madem illa tarih dizisi çekeceksiniz biraz komedi tarih çekseniz gerçi ha deyince yapım olmuyor.
    0 ...
  13. 8.
  14. 9.
  15. neden türk tarihinin sadece osmanlı bölümüne odaklandığına anlam verilemeyen diziler. selçuklu da yapmışlardı. ve neden anadolu' da sürekli ?
    mesela türklerde ilk ordu sistemini kuran mete han, roma şehrine korku salmış attila, kurtuluş savaşı esnasında kuvay-ı milliye ile düşmana göğüs germiş kahramanlar da varken neden sadece selçuklu ve osmanlı ? bu anlayışı genişletecek bir sürü konu var.
    genel türk dizi kültürü için de aynı şey geçerli: mesela polisiye denildiğinde gerçekten dikkat çeken behzat ç, şahsiyet, karanlıkta koşanlar, alacakaranlık ve 24 saat dışında hangileri var ? abd' de son 30 yılda 100' den fazla vardır bizdeyse 5 tane... biraz çeşitlilik iyi olacaktır.
    1 ...
  16. 10.
© 2025 uludağ sözlük