az önce tartışması geçti birkaç arkadaşla aramızda. kimsi tarhana çorbasına limon sıkılmayacağını (solcu bunlar), kimsi ise sıkılabileceğini belirtti.
ben limon sıkmadan tarhana çorbası içmiyorum mesela.
dediğim gibi bu yüzden aramızda tartışma çıktı. karşı komşum hüseyin, tartışma esnasında yan komşum ekrem abiye "her seferinde aynı şeyi yapıyorsun ekrem abi bir tas çorbaya bir bütün limon sıktın. bizi mi koparıyorsun anlamadım ki."
diyerek tepki gösterdi ekrem abi de, "kim kimin çorbasına limon sıkıyorsa kendi payına a*ına koyim, sen bize limon mu sıktırmıyon lan" diyerek silahına sarıldı.
zor sakinleştirdik. bende bu duruma çare bulacağımı söyleyip siz değerli ulu solcusu gey kardeşlerime danışmaya karar verdim.
Şu her şeye limon sıkma hevesini anlamıyorum. Çaya çorbaya, balığa lahmacuna her şeye limon sıkma hevesi nedir?
Bence limon, sıktığın şeyin tadını baskılar. Hastalık durumu ve limonata dışında limon kullanmam.
Çok ilginç kendimi bildim bileli tarhana içerim bunu ilk defa duydum.çanakkalede pişirdikten sonra soğuk süt eklenip yenir. Ben çanakkalenin yöresel sepet peyniri ile çok severim. Taze kaşar benzeri bir peynir. Limonu ilk defa duydum. Acılı ekşili güzel olabilir, deniycem.
Damk tadına uyuyorsa sık . Sormaya ne gerek var . Şimdi sıkılıyor derse herkes hiç sevmediğin halde sikacak mısın? . Allah aşkına ya düzgün şeyler sorun bari .
Limonu çok severim her şeye sıkarım ancak tarhanaya sıkmam.
Neden; çünkü zaten tarhana çorbasında yoğurt vardır. Tarhana yoğurt ile yapılır yani asiditesi mevcuttur. Asit ekşilik demektir. Limonun aromasını sevmeme rağmen ben limon sıkmam ama sıkana da laf etmem, muhtemelen sıkan da zaten ekşilik için değil limon aroması için sıkar çünkü tarhana zaten ekşi olur.
Sonuç; eşkilik için sıkmaya pek gerek yoktur ancak limon aroması içün sıkabilirsiniz. Yine de kendi tercihiniz isteyen sumak da koysun, hatta nar ekşisi ! Kime ne?