Bugunler'de alıp başını giden yeni bir televizyon kılasiği ; zorla seyretmeye mahkum olduğumuz, dakikalarımızın çalındığı an. sanırım bu reklam kuşakları son zamanlarda televizyonları kapliyacak.
reklam kuşağındaki reklamlardan farklıdır. çünkü daha pahalıdır. ayrıca reklam kuşağı zamanına dahil edilmez. en önce çıkar. seyirciyi uyuz kanalı zengin eder.
tanitici reklamın farkı tanıtıcılığı en önce yapmasıdır. başka bi olayı yoktur.
diğer reklamlar süs mü yapıyor diye düşündüren reklam adı. bu da aynı bazı belediye otobüslerinde "görevli" yazmasına benzer. diğerleri görevsiz mi yani.
no kitty!
kısaca tv programların da aniden bir ırgatın çıkarak, programla alakasız bir ürünü tanıtması. eskiden sadece kadın programların da görebiliyorduk ama son zamanlar da her türlü yerde gözükmeye başladılar ve aşırı itici bir hale gelip insanı sıktılar ulan.
en iğrenç olanları ise (bkz: yetenek sizsiniz) adlı program da acun abimizin sunduklarıdır. reklam yapıyorsunuz bari biraz adamakıllı yapın. saçma sapan espriler,tipler çıkartarak neyi tanıtıyorlar anlamıyorum.
Normalde advertorial olması gerekirken, televizyonlarımızın yasal açıktan faydalanarak genellikle klasik reklam spotu yayınladığı etikten uzak iletişim biçimi.
Ayrıca; RTÜK denen badem bıyıklılar topluluğunun doğrudan pazarlama ve advertorial arasındaki farkı bilmediğini de düşünecek olursak program konseptinin içinde yapılan reklam amaçlı mizansenlere de "tanıtıcı reklam" etiketinin yapıştırılması tuhaf değildir. Niye bu kadar açıklama yapma isteği duydum bilemiyorum ama yakında kendi nefretimin içinde boğulacağım sanırım.
cnbc e, ntv, cnn türk kanallarında doğru düzgün amacına yönelik yapılan, diğer kanallarda insanları şebeğe çevirip çektikleri reklamlardır. en yakın zamandaki örneğini bu akşamki beyaz show da yapılan ülker reklamında görmekteyiz. *
anlam veremediğim söz öbeğidir.
zaten reklam tanıtım anlamında değilmidir?
reklam bir hizmeti veya ürünü tanıtmak için yapılan eylem değilmidir?
o halde neden bu eylemi başına "tanıtıcı" kelimesi getirerek belirtmekte ısrar ederlerki?
hergün televizyonlarda sıkça rastladığımız bu anlatım bozukluğuna kimse neden sesisini çıkartmaz.
edebiyat fakültesi okumadım ama böyle bir düşünce içindeyim.
yalnışım varsa düzeltin a dostlar!