adı sanı yurt genelinde bilinmeyen yabancı bir müzik grubu ismini telaffuz ederek bak ne entel adamım mesajı vermektir.
gerçekten dinliyorsan eyvallahda kardeşim, ne bu özentilik lan. bu özenti kovasındaki şahıs " geçen arashi dinliyorum " , " the fray de bambaşka söylüyor canım" gibilerinden havaya girer. halbuki bir tane şarkısına denk gelmiştir ve dur şunu not edeyim cümle içinde kulanırım mantığındadır. oğlum az ismail yk dinleyin lan. adam facebook diye şarkı yapmış. kimin aklına gelir.
doğru bir tespittir. misal ortam içinde muhabbet geçer ve sözde ortamdakilerin hepsi rock dinliyordur ya da metal. sorarsın kimi dinliyorsun ? adamlar öyle grup isimleri söylüyorlarki kimse kimsenin söylediği grubu tanımıyor. ulan diyorum sonra kime sorsam tuhaf tuhaf gruplar söylüyor arkadaş bu metallica, rammstein, pink floyd, duman, mor ve ötesi, kurban, dry kill logic, dream theater, bush, addc * gibi grupları kimse dinlemiyor mu lan ? bu gruplar konser verince bilet bulamıyorsun nasıl oluyor bu iş bir türlü anlamıyorum.
bırakın olm saçma sapan grup isimleri söyleyerek hava atmayı adam olun adam.
(bkz: aa ben) bi dönem dahil olduğumdur. hava atmak değil de amacım açılabildiğim kadar açılmak, sevdiğim alanda yapılan her işe ulaşmaktı. herşeyi bilmeliydim çünkü üretkenliğim böyle gelişirdi. ama sonra gençlik hevesi olduğunu kavradım yoruldum. gençken yapılanlar sayılmasın ya!
bir de gayet tanınmış sanatçıları tanımıyormuş gibi davranan versiyonları vardır.
-geçen demet akalın çalıyordu barda..
+demet akalın mı? o kim?
-...
+tamam bu olmadı ben de fark ettim..
aynı zamanda sabahtan akşama kadar pop müzik dinleyip arkadaş ortamında o müzik tarzı ile dalga geçtiklerinde hemen dinlediği müzik tarzını bir anda değiştiren insandır. akşama kadar demet akalın dinleyip, bir yerde arkadaşının biri ıyyy demek çıktı dedikten sonra "harbi ya değiştir şu kanalı" diyebilir hemen satar.
fazla tanınmamış olup aynı zamanda kulağa hoş gelen bir ritme sahip olan şarkıların müzisyenleriyse ortamda ilgi çektikleri artı puan kazandırdıkları gözlemlenmiştir.
esasen mesele hava atmak değildir, diline dolanan veya mırıldandığın melodiyi çevrene anlatma arayışıdır. kitlesi bize kalsın insanıdır genelde bu tipler, popüler kültürden uzaklaştıkları ana nokta müziğidir.
bildiğim halde yok hayır bilmiyorum bir iki parçasını söyle sen gidince dinlerim diyerek verdiği cevaplara göre o grubu gerçekten dinleyip dinlemediğini anladığım insanların yapmaya çalıştığı eylemdir. gerçekten de bilmiyorsam alla alla hiç duymadım gidip bir dinlerim bir ara belki diye geçiştirdiğim eylemle de sonuçlanabilir.
örnek diyalog ;
+tom waits i çok severim ben.
-ben de çok severim.hastasıyımdır.çok iyi yaa.
+en çok hangi parçasını seviyorsun peki?
-dead and lovely.
+başka?
-başka bilmiyorum.
+...
Cevap olarak hee ben de duydum onları, orijinal albümlerini aldım hatta da dinlemedim daha denebilir. Grup demo aşamasında ise ortamdan koşarak kaçılır.