sinirleri alınmış ve ince ince doğranmak suretiyle kazanda haşladıktan sonra çukur tepsinin kenarına dizilen ve biftek etinden yapılan lezzet fırtınası. hası mersin'de yapılır. dürüm (açık) veya ekmek (yarım) arası olarak yanında acı biber, limon ve yeşillikle servis edilir. mersin'de göksel veya yaprak tantuni, istanbul'da suat usta'da yemek ağız tadı açısından daha iyi olur. suat usta da mersinli zaten.
hası mersinde olan lavaşın arasına et veya tavukla birlikte garnitürlerin konulduğu nefis yiyecek. 'abi bana lavaş içi açık' dersen anlar onlar. bide tantuni bittiği zaman yenisini isteme şekli vardır; 'abi takviyee'. mersine gelipte yemek isteyenler hasan ustadan şaşmasınlar.
peşpeşe 3 tane yiyebildiğim tek dürüm. müthiş bir tat. dördüncüyü de yemek isterim aklım kalır ama bünye kabul etmez daha fazlasını. daha düşününce ağzımın suyu aktı o kadar güzel bir yemek.
mersin'de yenilesi, mucizevi bir şey. mersin'de yemeyenler üzülmesin bi yiyemedim şundan diye, zaten mersin haricinde yeseniz bile lavaş arası kıymadan faklı bir şey gibi gelmeyecektir size.
sevgiliyle yeme yarışı yapılır. oldu mu hiç öyle sevgiliniz? olmadı di mi, siz hala çatal pıçak kullanmak için debelenin ağzınızın kenarı ketçap oldu diye utanıp iki gün ağlayın.
bursa'da şuan kapalı olan prestij sinemasının altında ufak bir dükkanda satılan güzel bir yiyecek. eskiden çok daha güzel lavaşlara sararlardı yalnız en son gittiğimde incecik şeye sarmışlar olmamış,doymadım. bursada güzel yapan bir yer varsa allahını seven söylesin ...
kesinlikle mersin'de yenilmesi gereken lezzet. uğruna oynanan voleybol maçında gaza gelip bileğimi kırmışlığım var. ama değdi mi? değmedi. yenildik amk.