tanrı hiç doğmamıştı ki zerdüşt okuyarak onu öldüreyim
hem dinle beni küçük dostum birşeyler okuyarak tanrıyı öldürecek kadar sefil biri olmadığıma eminim.
kendi dünyanda öldürmene saygı duyulur ama o tanrıya inanan dünya çapında milyarlarca, türkiyede milyonlarca insan var. kısacası sevmeyebilir, inanmayabilirsin ama saygı duymalısın.
Enteresan bir sınır çizgisidir. Bu sınıra ulaşan adam kendini ateist diye tanımlayabilir. Lakin bu sınıra gelmek için önce sınırın bu tarafında olma şartı var. Yani Allah'a iman tarafında.
Bu adamı ahiret ile korkutmak mümkün değildir.
O Allah'ı bu dünyada tanımak istiyor.
Tanıma fırsatı bulursa gerçek bir Müslüman olur.
Tanıma fırsatı bulamaz ise kötü bir ateist. Bu adamdan olma ateist kötüdür çünkü haklılığına olan inancı ( sınırın diğer tarafına gelmekten dolayı olan haklılığına inancı) onu sürekli olarak Allah ve islam konusunda sorgular yapmaya iter. Kendini bir anda aslında doğru olmayan iftiraları atarken bulur.
iyi ateist bununla ilgilenmez. Ne Allah'ı sorgular ne de islamı. Çünkü buna ihtiyaç duymaz.
nietzsche yi çok yanlış anlamış yazar söylemi . koskoca nietzsche felsefesi ateizm gibi bi saçmalığa indirgemek anca bize nasip olur.herif tanrı öldü derken insanların inandığı uğrunda öldüğü tanrının eskiden allah olduğunu ve şimdiki zamanın uğrunda ölünen şeyin para ve konfor olduğunu söylemek ister.ateistlere dinlere saldırmak için bir referans olarak o sözü söylemedi nietzsche söylemi tam olarak ''tanrı korkusu ve sevgisini , para sevgisi ve kaygısı aldı'' olarak çevirebiliriz. artık yarım bilgilerle gelmeyin abisi.