muhtemelen öldükten sonra şayet ki tanrı ile karşı karşıya gelinir ise sorulması gereken bir kaç cümlelere;
+ buranın patronu sen misin?
- öldüm mü?
+ beni neden yarattın?
+ beni affeder misin?
eğer ki kader varsa yani tüm yaşamımız önceden belliyse, doğru yanlış her adımımız önceden biliniyorsa bu yüzden kimisinin cennete kimisinin cehenneme gitmesinin neresinde adalet vardır? bir kulu yaratan onun kaderini önceden bu şekilde belirlediyse bu yolda yaptığı yanlışların cezalandırılması nedendir? güzel bir aile ortamında doğan müstakbel doktorla, kimsesizler yurdunda yetismiş müstakbel hırsız aynı şekilde mi değerlendirilcektir? neden o kimsesiz çocuğun kötü yola itilmesine göz yumulur?...
eğer doğduğumuzdan itibaren kaderimiz alnımıza yazılıysa yapıcağımız her şeyi düşündüğümüz herşeyi biliyorsan ki biliyorsun doğruyu yapıcağımızı yalnışı yapıcağımızı günahlarımızı sevaplarımızı hangi yolu seçeceğimizi neden günahlarımız bizim oluyor ? ve asıl soru şu neden bunlar için cennet ve cehennem var ... umarım cevabını alıcağım bir sorudur çünkü boşuna yaşamış olmak istemem ..
-saatim yoksa kutuplarda namaz vaktini nasıl ayarlacağım,
-madem ademi cennetten çıkaracaktın onun için dünyayı hazırladın, onları doğrudan dünyaya gönderemez miydin, eğer onları cennete bırakmak istiyoduysan neden şeytanın cennete girmesine göz yumdun, engelleyemez miydin?.
neden senin yarattığın insanların hayatlarının içine eden, vuran, kıran, öldüren amerikaya müdahale etmedin ?
ibnelik yaptılar diye yok ettiğin lut kavmi amerikadan daha mı günahkardı?