oyun oynamaktır. düşünseniz süper bir zeka bu sistemi kurduysa, tam kelime tanımı olarak "oyun oynuyor". oyunun bir amacı var, bir eğlencesi var. bitince herkes kutuya.
zengin birisiniz. gördüğünüz zavallıya bir ev verdiniz ama tapusu üzerinizde istediğiniz zaman geri alabilirsiniz. o zavallı size teşekkür eder değilmi hemde nasıl. ama ulan istediği zaman geri alacak benim kaderim onun elinde istediği gibi benle oynuyor da diyebilir(şuanda olduğu gibi) çok itici bir tavır değilmi. birde size hakaret etse ne yapardınız. işte tanrı yaratarak size varlık vermiştir. sizin en büyük hediyeniz belkide bu durum karşısında delikanlı olursanız yapacağınız teşekkür etmektir. yok eğer alçaklık yaparsanız da sizin duyduğunuz sadece bir ev yüzünden duyduğunuz nefreti düşünün.onun içinde dünya hayatı ve sınav vardır.
insan aklı bazı olguların sınırını ve içeriğini algılayamayacak bi şekilde yaratılmıştır ve bunun nediniyle cebren ve hileyle..bıd bıd bıd
yukarda yazılan bokpüsür açıklamaları yapmıyorum korkma. çünkü hepsi insanların uydurdukları kavramlar kadar boş.*bahsi geçen sorunsalın cevabını bilmiyorum ama bildiğim tek şey var;
eğer dedikleri gibi bazı şeyleri algılayamayacak kapasitedeyse insan aklı, öyle aklın bütün hücrelerini sikiyim. neye yarıyor ki..
edit: vardır bi bildiği bi amacı diye kadercilik* oynamaktan gözü dönmüşlere acıyorum.
kendi amacını bulmadan tanrının amacını sorgulayanın sonu nicedir, nice güzeller tanıdım, "how are you?" sorusuna verdikleri yanıt "nice"dir. tehy yavrum hey.
yanıtı tasavvufta olan sorudur. derler ki, güzellik sevilmek ister. dolayısıyla sorulmuş ve yanıtlanmış bir sorunsaldır. sorun mudur soru mu, ayrım yapmak gerekir.
sims oyununu oynar gibi. Elinde bir kumanda ve önce yeryüzünü yaratıyor sonra kıtalar, ülkeler, şehirler, yerleşim yerleri vs. tüm dünyayla oynuyor, kimisi aglıyor, kimisi gülüyor. Bunları yaparak bizleri tepeden izlerken eglendigimi yoksa üzüldügümü tartışma konusu.
nasıl ki bir ressam mükkemmel bir eser yapar ancak kimse bilmesse hiçbir ehemniyeti yoktur. bu ressam eserinin mükemmeliğini gösterdikçe kıymeti bilinir.