Yaratılan şey, "yaratilmis" olacağından, "yaratilmamis yaratıcı" olamaz. Yani soru kendi içinde tutarsızdır.
Bu soru, evli ve bekar olan adam araba aldı mi sorusu gibidir. Mantik ilmine gore paradokstur. Zira bi insan hem evli hem bekar olamaz. Cevap değil soru problemlidir.
Decartes gibi filozoflar ise bu tip sorulara şöyle cevap vermiştir:
Evet. Ama o hem yaratan olabilir hem de yaratılan. Zira yeryüzündeki fizik ve matematik kanunlarını koyan tanrıdır. 2+2=4 ise bu kuralı tanrı koymuştur. Yerçekimi formülünü de o koymuştur. Ama bunlara uymak zorunda değildir. Kendince kendi bi formul yaratabilir. Dolayısıyla kendi ilminde 2+2=5 i de yürürlüğe koyabilir.
Velhasıl, kendisi hem bu varlığı yaratabilir, hem de yaratılan kılabilir der.
inandığınız allah'ınızdan bu kadar korkmayın lan, allah sizi çok seviyor sizin her zaman yanınızda... allah sizinle dost sevgili arkadaş her zaman sığınabileceğiniz bir limandır. allah'ınızın eserisiniz korkmayın...
bir merak ettiğim soruyu sordum şurada yobazlarca cahil ilan edildim ulan cahilsem de en azından cesurum be. sizin gibi korkak değilim.
Bu da burada dursun; Tanrı kibirli değildir. Var olanı tanıtır ki kulları onu tanısin.
Atiyorum sen muhendissen, PC hakkında niteliğini soran kisiye "ben bilgisayarın tüm programlamasini biliyorum" dediğinde kibir mi tasıyorsun, yoksa kendini mi tanitiyorsun?
Allah "o her şeyi bilir görür" derken kendini övme amacı taşımaz. O her şeyi gorur, o halde amellerinize dikkat edin demiş olur.
bu kadar şey yaratmış olduğuna inanıyorsun ama sen ne kadarını biliyorsun? ne kadarını bilmiyorsun? belki yaratmıştır belki yaratmamıştır. kimse kimsenin işine karışamaz.