Allah’ın islam dininin tanrısı olduğunu bilmeyen maldır.
Tanrı sıfattır, allah isim.
insan olmanın sıfat, Ayşe, Fatma, Ahmet, Mehmet’in isim olması.
Neyse ki bunlar kathiyen eğitilmezler.
tanrı, rab, allah, yaratan....adının ne önemi var ? asl olan ne şekilde inandığın ve o'na ne kadar anlam yüklediğindir.
dilersen Gaydurugubbak de fark etmez... denilmesi gereken maldır.
türkçe "tanrı" kelimesinin karşılığı arapça "ilah" kelimesidir.
tanrı ve ilah kelimelerinde çoğul ve yada dişil karşılıkalr olurken (tanrı, tanrılar, tanrıça, ilah, ilahlar, ilahe), "allah" kelimesi özel isimdir ve hiç bir şekilde başka dilde karşılığı yoktur.
Tanrı her ne kadar ilâh anlamında kullanılsada tam anlamı "gökyüzü" demektir. Kök tengri ya da gök tanrı "mavi gökyüzü" anlamına gelir. Türkler tanrıyı gökyüzüne konumlandırmıştır ve atalarımız çadırlarını eskiden hep bir dağın tepenin zirvelerine yakın yerlere kurmuşlardır bundan maksat tengriye yakın olma isteğidir. Sanılanın aksine tengri bir varlık değil olgudur gökyüzü ve onun altındaki her şey tengriye aittir. Bu nedenle kadim türk geleneklerinde ağaç, şu,toprak, bitki ve hayvan kutsal sayılmış ve saygı duyulmuştur.
tanrı, herhangi bir dindeki yaratıcı olabilir. hem rasyonel hem irrasyonel hem de semavi dinlerdeki yaratıcılardan biri. fakat allah arapça’da el ilah kökünden gelir. özel isimdir. yalnızca islam tanrı’sı için kullanılabilir.
Ağır maldır. senin Allah dediğine türkler tanrı diyordu ve hala diyor. farslar mevla, almanlar gott, ingilizler god, yahudiler yehova, japonlar kami, ruslar bog, fransızlar dieu diyor. isteyen istediğini söyler. illa Arapça kullanmamız gerekmez. tamam bro, bütün cennetler senin olsun diyin geçin.