tanri adil degildir

entry17 galeri0
    17.
  1. yeryüzündeki bütün insanlar eşit yaratılmışlardır. eşitsizliği ve adaletsizliği insanlar sağlamaktadır!.. evet dünyada adalet yoktur, adalet öbür taraftadır.
    1 ...
  2. 16.
  3. tanrı her zaman adildir ama bizim gibi bir adil anlayışa sahip olacağını düşünmekte pek mümkün değildir...

    insanlar doğar , yaşar , ölür, aslında kendi adaletsizliğimizi kendimiz yaratıyoruz,yönetimi kendimiz belirleyip kendimiz suçluyoruz, onlarda marstan gelmediğine göre tanrıyı suçlamak adil olmayacaktır.

    her ülke kendi kaderini kendi belirliyor.
    0 ...
  4. 15.
  5. (bkz: tanrı sensin adalet de sana girsin)
    (içses: ulan dur bu bkz da bir şeyler yanlış oldu ama dur bakalım.)
    0 ...
  6. 14.
  7. biz insanlar olarak hiçbirimiz onun katında aynı yerde değiliz.takvalarımızla onun katında dereceleniriz.bu mantıkla bakarsak hepimiz onun katında farklı yerlerdeyiz.çalış çabala kap dereceni dedirten bir kavram ideolojisidir.rahman sıfatıyla dünya denilen geçici hanede çalışan herkese rızkını verir.hayatta bazen öyle bir noktada karşılaşırızki varlığımızda bulunan muazzam değerlerle engelleri aşmalıyız.
    (bkz: yaşıyorsak bir bedeli olmalı.)
    (bkz: dünyaya gelmeseydin dostlarınla karşılaşamayacaktın.)
    (bkz: seni sevmiş ve yaratmış.)
    (bkz: dünyaya iyiki geldin uludağda yazar oldun)*
    3 ...
  8. 13.
  9. bahsedilen dünya adaleti ise adil olma zorunluluğu yoktur. zaten adalet kavramı ahiretin varlığını da ortaya çıkarmıştır. ahiret diye bir kavram olmasaydı tanrı cidden adil olmayan bir varlık olacaktı.
    1 ...
  10. 12.
  11. bir müslüman için önemli olan ahiret hayatı olduğu için ve tanrı mutlak iyi olduğu için kesinlikle adildir. adil olmak zorundadır. ama aynı musluman, patronu kendisiyle aynı işte, aynı mevkide çalışan iş arkadaşına kendisine yapılandan daha fazla ödeme yapıldığını görse nerde adalet diye haykıracaktır.
    dünya bu tür haksızlıkların yapıldığı milyonlarca örnekle doludur.
    ancak hiç bir teist bu soruyu kendine ya da tanrısına sormaz veya sormaya cesaret edemez.

    neden ?
    0 ...
  12. 11.
  13. etiyopya daki insanların ortalama yaşam ömrü ile kanada daki insanların ortalama yaşam ömrü arasında 40-45 sene olduğu düşünülürse doğru olan bir önermedir.
    sıcak iklimlerde yaşayan insanlar daha kısa bir ömüre sahiptir diyebiliriz.

    ayrıca kendinizi etiyopyada mı, kanadada mı görmek isterdiniz sorusu size adil gelmiyor ise bölgesel adalet yok demektir. zira sen etiyopyada doğuyor isen şanslı değilsin. ve bu senin elinde değil.
    1 ...
  14. 10.
  15. ...çünkü tanrı adalet ve kalkınma partisini yolladı.
    (bkz: bir mesih olarak rte)
    1 ...
  16. 9.
  17. tanrıya inanan bir insan yüksek ihtimal ölüm sonrası hayata da inanıyordur, yüksek ihtimal diyorum çünkü tanrıya inanıp ölüm sonrasına inanmayanlar da var. ozaman dert etmeye gerek yoktur bu dünyada yüzünü fazla güldürmeyen ölümden sonra güldürür.
    0 ...
  18. 8.
  19. 7.
  20. (bkz: başlıkta sınır tanımazlık)
    ----------
    "bazılarını neden akıldan mahrum ettin yarabbi,
    yine de sen bilirsin."
    2 ...
  21. 6.
  22. 5.
  23. dinin bu konuda tutumu bellidir. amellerin değeri aynı değildir. çin'de, ırak'da, ya da amerika'da doğmuş bir insanın diğerlerine göre işleyeciği sevapların, günahların ve ibadetlerin değeri farklıdır. buna binaen insanda akıl ve iradenin bulunuş sebebi de budur.
    3 ...
  24. 4.
  25. insanların adaletten anlayışları o kadar değişti ki adaleti tanrıdan bekler olduk.
    2 ...
  26. 3.
  27. kime göre, neye göre adilliğidir. tanrıya inanan kişi, onun insanları adil olmayan bir şekilde yeryüzüne gönderdiğinede inanmaz. çünkü maddiyatı adillikle bağdaştırmaz, dünyanın bir test sürümü olduğunu bilir. elinde avcunda beş para olmadan tanrıya şükreden bir insanla, kazandığı paralarla binbir günah işleyen insanları göz önüne bulundurduğumuzda adillik kavramını tekrar düşünürüz.veya tam tersi içinde geçerlidir. hocam hocam ona bak onda ferrari var bende fiat palio sx kıyaslamalarıyla değil, bulunulan konumdan dolayı tanrıya şükretmek, teşekkür etmek daha uygundur.

    (bkz: ergen isyanı)
    1 ...
  28. 2.
  29. tanrının mükemmel olması gerekliliğini göz ardı eden, çelişik bir tespit.
    tanrı kelimesini sarfederek bu tespiti yapan kişi islam dinine tabiyse büyük ihtimalle bahsettiği tanrı bizlerin inandığı yaratıcıdır. ki yine bizler biliriz ki, yaratıcı, karanlıkta yürüyen kara karıncanın ne yöne hangi hızla ne için gittiğini bilir. onun terazisi en adil olanıdır. mevlana böyle bahseder yaradıcıdan, mecalisi seba adlı eserinde. hal böyleyken, yaşadığı ya da gördüğü şu kısacık dünya hayatını, insanoğlunun yetersiz mantığıyla değerlendirip, ebediyetin dünya hayatının yanında ki uzunluğunu göz ardı eden-edebilen insan hata yapmıştır efendim. çünkü henüz hiç kimse ilahi adaletin huzuruna çıkmadı.
    mahşer günü göreceğiz kim adil kim değil.
    4 ...
  30. 1.
  31. * insanların doğarken, ailelerini ve ülkelerini seçememelerinden dolayı, tanrıyı adil bulmamadır. ama insanlar geleceklerini kendi verdikleri kararlar doğrultusunda yaşarlar. hayatta tanrı birçok kez insana şans verir. kimi zaman insan doğru tercihlerle başarılı olur, kimi zaman ise yanlış kararlarla hayatına sıçar. şu an dünyaya baktığımızda tabiki ırak'da doğan nasri ile, abd'de doğan jack hayata eşit şartlar altında başlamayacaktır. ama tanrıyı adil olmamakla suçlamanın bir anlamı yoktur. "ben oynamıyorum hocam bi ona bak, bi bana" deme şansına maalesef sahip değiliz. tanrı adil veya değil, sonuçta hayat bizim hayatımız, ölene kadar çabalamak gerekir.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük