şakirtlerden beklenen bi durumdur. fazla tartışmaya gerek yok aslında. hangi anlamda kullanıldığına bağlıdır. ama ben ciddi ciddi 'Aman Tanrııım' diyen kızlardan fazla hoşlanmam.
tanrı allah'ın türkçe'sidir. sinirlenmek yersizdir fakat tanrının bir kavram olarak algılanmasına neden olan görüşler şakirtleri "tanrı" deyince çileden çıkartmaktadır.
necip fazıl kısakürekallah tanrının belasını versin diyerekten alıntı yapan şakirttir.
kendisi okuyup öğrendiyse bu lafı tebriği hak eder fakat facebook, twitterdan biliyorsa çok da ayar verdim düşüncesinde olmaması gerektiğini bilmesi gerekir.
kendi dini hakkında bilgi sahibidir. nitekim üstad Necip Fazıl Kısakürek'e de sorulunca tanrımı dersiniz Allah mı diye o ''Allah tanrının belasını versin'' diye şahane bir cevap vermiştir.
vakti zamanında nenesini araplar düdüklemiş şakirttir. Türklük'ten gram nasiplenmemiş, tanrı' ya yakarırken allah ya da tanrı' nın farketmeyeceğini, önemli olanın kalpteki olduğunu bilmeyen şakirttir.
aslında kendisine göre haklıdır. kendi dinlerinden başka bir şey bilmedikleri için tanrının ne anlama geldiğini bilmez ve allah derler.tanrı evreni yöneten kişi anlamına gelir. allah ise herşeyin yaratıcısıdır.
Hem bütün kavimlere peygamber geldiğine inanırlar, hem de bütün kavimlerde tanrıya el ilah denildiğini iddia ederler. Madem her kavme peygamber gelmiş ve hepsi de el ilah ismini kendi kavmine duyurmuş, neden islamiyet öncesi türkler'de bu isim yerine tengri ismi kullanılmış?
Peşinen edit: belirtme ihtiyacı duydum; ben de bir müslüman olarak her kavme peygamber gönderildiğine inanıyorum. Şimdi sözlerimi cımbızla ayırıp beni yanlış anlayan kafalar olur, önlemimizi en baştan alalım.
bazen tanrı demeye tırsar, bunun etraftaki mübarek şahısları rahatsız edeceğini düşünürüz. Tanrı öztürkçe bir sözcük olup göktengri'den gelir. bu konuda cahil develerle hiç tartışmaya girmeyiniz. sonuç itibari ile nefesinizi tüketip kalori harcamayın. ortama göre takılınız.