bugün

asıl adı talaş değil talas olan kayseri ilçesi.

talaş ne amk.
sobalı günlerin vazgeçilmezi sobanın ısınma sebebi.
yalnızca kayseri'nin değil, türkiye'nin sayılı bölgelerindendir. sahip olduğu tarih ile türk - ermeni - rum milletlerinin ortak noktasıdır bu ilçe, kilisesi, manastırı ve tarihi camileri barındırır bünyesinde. ali dağı vardır sonra yamaç paraşütü için çok uygun ve hatta başka bölgelerde olmayan rüzgarı ile. vadisi vardır kilometrelerce, doğa yürüyüşü ve tırmanışı için. eski evleri bu vadiden kesme taşlardan yapılmıştır, bu yüzden kışları oldukça sıcak, yazları ise soğuktur bu evler. ekstraları anlatılmakla bitmez, görmek yaşamak gerekir. bir de üniversite okuyan, yurt ya da evde kalanlar bilir talasın diğer güzelliklerini.
kayseri'deki üniversiteli gençliğin vazgeçilmez tek adresi, çünkü üniverrtsiteye çok yakın...
Kayseri'nin güzide bir ilçesi.
Girişinde, Yeşil Talas'a hoşgeldiniz yazmaktadır.
Bu yazının hakkını verecek kadarda yeşildir efendim.
talas savası'nın yapıldığı, şimdi kırgizistan sınırları içinde bulunan bölge.

(bkz: talas nehri)
ahşabın yanında her türlü metalin yontulması, tornalanması ve tesviye edilmesinden sonra ortaya çıkan metal kırıntılarıdır.
son zamanlarda 15 katlı binalar dikilen adama zamanında burdan birkaç dönüm kapatsaydık ucuza şimdi kral gibi yaşardım dedirten kayseri'nin ilçesidir.
kendini sürekli özletir, zengin bir tarihi ile bir zamanlar kayseri'den daha gelişmiş, şimdilerde ise nerdeyse şehire karışmış ilçedir. gözlerini para bürümüş, doğa bilincinden fersah fersah yoksun mütahhidler tarafından meşhur bağlarına tecavüz edilmiş, aşağı talas denilen bölgesinde az sayıda yüzyıllık bağlar kalmıştır. verilecek 3 tane daire için güzelim doğasını ve farklı atmosferini feda edenlerinde payı bu tecavüzde büyüktür. her kayserilinin "kayseriliyim" diyebilmesi için mutlaka yukarı talas ve tablakaya'nın dar sokaklarını gezmelidir.
talaş: bir ahşap parça üzerinde çalışıldığında parçadan dökülen kırıntılara denir
irili ufaklı parçalanmış tahta artığı, manasına göre kelimenin kullanılma anlamı farklı olup dağılmış, parçalanmış, kullanılmaz hal almış gibi olumsuz durumları bildirir.
erciyes dağının eşsiz manzarasının doya doya izlenebileceği kayseri ilimize bağlı ilçemizdir. Öğrenci yurtları melikgazi belediyesi sınırlarında kalsa da talas erkek öğrenci yurdu diye anılır çoğu zaman.
kayseri'de devlet yurtlarının bulunduğu ilçe.
Üzerinde bir aletle çalışılan ahşap parçadan dökülen kırıntılara verilen addır.
ali dagın eteklerinde bulunan ilçe. genelde yukarı çıktıkça bağlar ve villalar bulunur. şehir manzarası izlemek icin guzel mekandır.
yunanca'da deniz demek; thalassa.

(bkz: talasemi)
kadıköy anadolu lisesi eski adıyla maarif koleji mezunlarını bir araya getiren talaş böreği gününü de unutmamak lazım.
kesilmiş olan tahtanın geride kalan toz taneleri.
hayvan kafeslerinin altında da kullanılabilen ince ve kıvrık tahta dilimleri.
bir börek ismi. yerken çıtır çıtırdır.

ayrıca odun parçalarından çıkan küçük kırıntılar.
kayserinin bir ilçesi erciyes üniversitesi buraya yakındır