mesela evrakın tanzim tarihi kira sözleşme tarihinden en erken 1 ay sonrası olmalı,
evrak içerisinde "halen kiracısı bulunduğum" ibaresi kesinlikle geçmeli,
tahliye tarihi boş olabilir, yargı kararları boş verilen taahhütnamenin geçerli olacağına karar veriyor...
ille vermek zorundaysanız asgari 2 yıl sonrasına verin, tarihi mümkün mertebe boş vermeyin.
hukuki olarak ev sahibinin şartsız şurtsuz kiracısını çıkarabilmesini sağlayan şey.
ama imzalarken sözlü olarak "bu bana zorla imzalatılıyor sözlü olarak beyan ediyorum" dedim. ev sahibi şaka ile karışık güldü. emlakçının dediğine göre "bir s.kime yaramayan bir evrak", ama ibne kira zam dönemi %500 zam çakıp kabul etmezsem muhtemelen devreye sokacak bu kağıdı.
kiracı çıkmak istemedikten sonra sen ne taahhütnamesi imzalatırsan imzalat.
adam çıkmıyor , resmi yola gideceksin dava açacaksın
dava günü gelecek
kiracı itiraz edecek, o imza benim değil diyecek.
imza bilirkişiye gidecek , bilirkişi atanacak....
en az 1.5 sene.
öyle güvenmeyin taahhütnamesi falan hikayesine.
sakın boş vermeyin,
bunun geçerlilik şartı asgari kira sözleşme tarihnden 1 ay sonra verilmiş olmasıdır bu nedenle istenirse 1 ay sonra imzalayıp vereceğim diye yedirebilirseniz yedirin.
yediremediniz mi ? 1 senelik verin 1 sene safları oynayın, taahhüt tarihi geçince evrakın geçerliliği yitirilmiş olduğundan istediğiniz artisliği yapabilirsiniz.
ama ne yaparsanız yapın sakın boş vermeyin zira yargı kararları, boş verilen tahliye taahhütnamesine "boş verilmesi doldurulacağı tarihin peşinen kabul edildiği" anlamına gelir.
Tahliye taahhütnamesi ile tahliye, geçerlilik şartlarını içeren bir tahliye taahhütnamesi ile ev sahinin kiracıyı dava veya tahliye talepli icra takibi yoluyla taşınmazdan çıkarmasıdır.
kira kontratıyla birlikte (aynı anda, eki olarak) yapılırsa geçersizdir. burada kasıt ilk kira kontratıdır. yoksa kira müddeti devam ederken yapılan ikinci kontrat, tahliye taahhütnamesini de içerebilir. kira kontratından nekadar süre sonra yapılması konusunda bir kural olmamakla beraber inandırıcılık açısından makul süre, kontrat tarihinden itibaren bir kaç ay olarak öngörülebilir; ancak bir gün sonra yapılmış olması geçersiz olmasını gerektirmez. Bu konuda Yargıtay'ın görüşü, taahhüdün verildiği anda mecurun içerisinde oturulması (kiralananda oturluması) ve arada makul bir sürenin olması şeklindedir. aksi halde müzayaka (darlık) halinin varlığı kabul edilmektedir.