tahliye ile beraat farkı

entry8 galeri0
    1.
  1. Belirtilmesi gereken farktır.Anladığım kadarıyla sözlük yazarlarının hala farkedemediği farktır.Tahliye salıverilmedir ama suçsuzluğun kanıtlanmamıştır.Beraat ise aklanmadır suçsuz olduğun ortaya çıkmaktadır.Tahliyede davan devam eder.Beraatte ise dava bitmiştir.
    5 ...
  2. 2.
  3. koskoca haber kanallarının bile bugün şike kararlarını beraat gibi aktardığı aslında arada büyük fark olan iki durum.
    2 ...
  4. 3.
  5. tarafsız bir şekilde, hukukçu kimliğinizle anlatmaya çalıştığınızda bile eksi yağmuruna tutulduğunuz farktır.

    not: ne fenerbahçeli ne galatasaraylı ne de beşiktaşlıyım! tek büyük adana demirspor!
    1 ...
  6. 4.
  7. Tahliye bir tedbir kararıdır ve tutukluluk halini sona erdirir.Taktir mahkemededir eğer mahkeme şüphelinin CMK 100 maddede yer alan tutukluluk sebeplerini taşımadığına karar verirse (ki bunlar kaçma,delilleri yok etme, delilleri karartma saklama, 3.kişiler veya mağduru etkileme vs)kişinin tahliyesine karar vererek tutuksuz yargılanmasının yolunu açabilir. Beraat ise nihai karar olup kişinin suçsuzluğunun ilanıdır. Şike dosyası için bakıldığında verilen beraat değil tahliyedir,son kararı yargıtay verecektir.
    1 ...
  8. 5.
  9. 6.
  10. salıverme kelimesi sikiştiriyor ortalığı "salıverdim git hadi git gözlerimi kapadım bak" gibi bir şark kurnazlığı kokusu yayıyor. "koşullu serbestlik", ya da "koşullu özgürlük hakkı" daha iyi olmaz mıydı?. goyu goyuverdim hade salı salı verdim beyaaa. egeli kurnaz köylü seni.
    0 ...
  11. 7.
  12. millet haberleri okuyup da "taciz sanığı x tahliye edildi" lafını duyunca sanıyor ki adam davadan yırttı suçsuz olduğu anlaşıldı. oysa ki tahliye edilen kişi tutuksuz yargılanmaya devam etmektedir. bildiğim kadarıyla tahliye edilmek tutukluluk ya da hükümlülük halinin sona ermesi durumudur.
    avukat bir oğlan vardı, 0 0 7 galiba. gelsin o anlatsın.
    1 ...
  13. 8.
  14. Tahliyenin bir gün tekrar hapse girme ihtimali her zaman vardır. Beraatte ise dava bitmiştir kişi serbesttir.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük