efendim bursanın gözdesidir kendileri. fırından alınır sıcak sıcak ortası tahinden çökmüştür iyice, kenarları şekerlenmiştir hafif hafif..
ikiye katlayıp yenilince ve kenarlarından başlayınca pek lezzetli olur. tek sorun tam tahinin üstüne jelatin koyuyor olmaları. evdeysen neyse de, dışarda jelatindeki tahini yalamak pek hoş olmuyor.
bursaya has bir yiyecektir. izmirde tahinin iç kısımda kapalı olarak pişirildiği türevleri olsada, aslı bursadakidir. tahinli pide başlı başına bir kültürdür. çok çeşitli yeme yöntemleri bulunsada, en meşhuru önce kenarlardaki tahinsiz kısmın kemirilip ortadaki tahinli kısmın sona bırakmak suretiyle, hazzı geciktirme psikolojisinin tatbik edildiği yöntemdir. kenarları yenilip mukavemeti azalan pidenin tahinlerini yere dökmemek ayrıca bir maharet ve deneyim gerektirir ki bu yöntemi ilk deneyecek arkadaşların yanlarında bursalı bir arkadaşını bulundurması tavsiye edilir. tahinli pidenin en başarılı yapıldığı yerler kırmızı gül pide fırını ve muradiye fırını**dır.