Vücut temizliğinin olmazsa olmazıdır. Özellikle klozette kakanı yaptıktan sonra mutlaka kıçının suyla temizlenmesi gerekir yoksa apış aran kokar. Sadece tuvalet kağıdıyla susuz temizlik olmaz. Hem tuvalet kağıdı için onlarca ağaç kesiliyor, yazık değil mi?
ilgili link: https://www.bbc.com/turkc...berler-dunya-50466859.amp
medeniyetle yeni tanışıyorlarmış... götleri bokluymuş vs vs...
tüm ülkede bir şeyin bu denli kullanılmamasını oturur bilim adamında doktoruna senatörüne herkes tartışır sonra onaylanır amerikada.
okullarda yoktur... çocuklar bilen olur bilmeyen olur su içmeye kalkar diye...
büyüklerin tuvaletlerinde de yoktur... uyuşturucu kullananı, sarhoş vs de içmeye kalkar diye yok...
ve evet kapı altlarında boşluk da var.
biri içerde düşer kalırsa ihtiyaç ve tehlike anında en azından alttan kontrol edebilmek için.
ama öte yandan tuvalet kağıdı zorunlu... umumi bir yerdeyse ve yoksa bir çok yere şikayet edebilirsin... çalışanından tut işyerini vs...
iş oraya varmaz... tuvaletle kim ilgileniyorsa işi gereği ihmal etmez zaten.
ki buna açık unutulmasını, su sarfiyatını otunu bokunu da eklemişlerdir karar alırken.
Bir de Umumi tuvaletlerde o musluğun altındaki maşrapanın içine pislik atanlar yok mu, yahu be pis herif, sana öyle mi öğrettiler tahâreti? Diyesi geliveriyor insanın.
Ya taşın üstünü doldurup bırakıp gidenlere ne demeli?
Yüzyılın icadı, mucizesi. 2 haftalık almanya gezimde afedersiniz ama götüm tuvalet kağıdı ile siline siline tahriş oldu. Dışkılamamak için saçma sapan hareketler içerisindeydim yeminlen. Ama artık vatanımdayım ve bu entrymi taharet musluğunun serinletici fışkırtısı altında giriyorum.
Çok haklı bir tespit. Hatta daha kötüsünü söyleyeyim: Tut ki klozet tıkandı ağzına kadar pis su doldu. Sonra sular kesildi. malum bizim vanalar hep kaçırır, taharet musluğu vanası da tam sızdırmaz değildi diyelim. Böyle bir durumda bütün pis su, temiz su tesisatına dolar mı, dolar. Bu nedenle AB ülkelerinde taharet sistemi uygun görülmüyor.