hilmi yavuz akıp giden bir nehir gibi ard arda dizmiş dizeleri. kelimeler yerinden memnun/okuyan şiirden memnun/hilmi yavuz yazamaktan memnun. bu mutluluk hali acunu sarsın sarsın da şiirin şanı yürüsün.
ne zaman dinecek, ne zaman
bu taflan, bu taflan?
ey uçurum gözlü sevgilim!
ne zaman baksam
bir 'hiçlik tadı'
ve ağzından
yıldızlar uçuran
ergin, yeşil ve yabanıl
bir yaz gecesi gibisin
yüzünde yolların gülüşü
ve yaz göğüne ilişkin
bir esenlik üretiyorsun
geçip giden fırtınalardan
ey uçurum gözlü sevgilim!
ne zaman baksam
aşkların büyük yarlarıyla
kuşatılmış görüyorum kendimi
safran
ve ezilmiş yazlardan
bakışlarının kıyısız
açıklarına
gurbet ve cevahir taşıyan
bir gülüş söylencesi
geçer bir yazdan ötekine
derin anlatılardan
ey uçurum gözlü sevgilim!
ne zaman baksam
bir dağın yırtmacından
ince bir dere yatağı
gibi kayan
yeşil tenini görüyorum
akşam
nasıl da yakışıyor yüzüne
ve sanki bir kayalığın içine
durmadan kendi kendini oyan
bir ferhâd gibiyim ben
ya da pusuda, karanlık
bir gül gibi
hem solan hem solmayan
ahh bu sene tuzlamasını yapıp kışın doya doya yiyeceğimiz kadar olmayan, üzüme benzer salkım salkım olan, siyah renkte, ağızda mayhoş tat bırakan meyve.
mor, üzümden biraz daha büyük, ağaçta yetişen, karadenize ait bir meyvedir. hafif kekremsi ama tatlıdır. gülümsemeniz için, birden fazla yememeniz tavsiye edilir * ama fırçalayın geçer. *
3 sene sonra ortamı mortamı kalmayan lüks yazlıklar arasında köy olma yolunda hızla ilerleyen garip bir mekandır. 3 sene önce atakum'un adı bile anılmazken şimdilerde atakum "disco disco partizani" modunda çoşarken taflan resmen emekli diyarı olmuştur.
Nisan-mayis aylarinda küçük ve beyaz renkli çiçek açan, rutûbetli ve gölgeli yerlerde yetisen 2-6 m yüksekliginde yaprak dökmeyen agaçlar. Yapraklar çok kisa sapli, derimsi, tüysüz ve oval sekillidir. Çiçekler 30-35 tânesi bir arada olup, gruplar teskil ederler. Meyveleri 1 cm çapinda kiraz görünüsünde parlak, koyu kirmizi veya olgunlukta siyah renktedir. Avrupa’ya Istanbul’dan yayilmis olup, süs bitkisi olarak yer yer yetistirilmektedir. Lâz kirazi, Gürcü kirazi ve Karayemis olarak da bilinir.