hem aptallıktır hem akıllılıktır. tıp okuyan herhangi birinin çocuğunun da doktor olmaısnı istemez. çok zorluyorlar, baya yorucu.
t : her yiğidin harcı değildir. ülkenin genelinin aptal olduğunu ele alırsak evet kesinlikle her yiğidin harı değildir. yks de ilk 20.000 şart diyebilirim.
Psikolojisiyle bedeniyle en merak ettiğim ilgi duyduğum sey insanın kendisi.
Yaşlanınca parmaklar neden kalınlaşır? insanlar neden intihar eder? Karakteristik özelliklerimizin ne kadarı genetik? internetten böyle şeyleri araştırıyorum. Hala ameliyat videoları izliyorum.
Ve bu merak kac yaşına gelsem de geçmeyecek. Tıp okumak yapmayı en çok istediğim şey olacak her zaman. Benim bunu yeni anlıyor olmam üzücü ama zararın neresinden dönersek kardır dedim. Bakalım gercekten dönebilecek miyim zarardan?
Tıp okuyup doktor olup gtü kalkanlara uyuz oluyorum. Ben de bişeyler okudum ben de bişeyler oldum ama senin gibi ne oldum delisi olmadım. Ben sana tedavi olmaya geldiysem senin şahsına gelmedim tabi ki. Ben bir hekime geldim aynen günün birinde birilerinin de bana geleceği gibi ve her ikimizin de işimizi babamızın hayrına değil de para kazanmak amacıyla yaptığımız gibi.
Ha bunun tam tersi olarak doktor olmuş ve karakteri değişmemiş olanlar ise toplumun en değerli kesimininden bir bölümü tabi ki. Sebebi ise hem zeki olmaları hem kişilikli olmaları.
Okumak da doktorluk da kolaydır. Ben gidim tus kazanim uzman olim üzerine yan dal yapim derseniz zor evet ama bunlardan hiç birini yapmadan ayda on bin tl kazanabilirsiniz kolayca.
Sınav dönemleri dışında zevkli bölümdür. Bir insansın ve insanın işleyişini öğreniyorsun,vücutta ne ters giderse ne olur? Hangi molekül neye sebep olur? Eşten dosttan gördüğün saygı, ailenin gözlerindeki gurur da cabası. Şiddet olayları da olmasa meslek hayatı da güzel olurdu fakat gittikçe zorlaşıyor.
ahmaklıktır,şahsen bende tıpı kazanabilecek kadar gerekli çalışma azmi ve zeka olsa, bu azmin yarısıyla daha başka işler yaparak köşeyi dönerdim, hayvan gibi çalışıp, kafa patlatıp 5-10 bin lira para almak nereden baksanız enayiliktir, ama tabii sırf sevdiği mesleği icraa etmek, insanları iyileştirmek için tüm bu zorluklara katlanan insanın da elini öperim ben.
edit:sözlükte de ne çok tıpçı varmış.
Komitelerden nefret etme nedenidir. Ömrümüz bir kaç haftada bir girdiğimiz sınavlara kendimizi adamakla geçer. Her komite dönemi günü gününe deriz ama bunu hiç bir zaman beceremeyiz. Çünkü okurken bile memur gibiyiz biz. Sabah 8 akşam 5... Tabi birde memur demişken bazıları okurkende para aldığımızı falan sanıyor ama "sanıyorlar" işte. Akşam eve gelince bitkin düşüp çalışamıyorsun. Son 2 haftaya yığılıncada herşey yetişmiyor. Sonra strese giriyorsun. Derken bir bakmışsın gençliğinin en güzel yıllarını burda çürütmüşsün. Kpss'ye bile konu olmuştur bölümümüz. En uzun eğitim veren bölüm?
Tamamiyle bir vakit kaydı. Ortalama 2 sene kazanma süresi 6 yıl okul 1-2 yıl da kendilerine göre bi kaç sınavları oluyor rahat 10 yıllık bir vakit kaybı yaşıyorlar.