kisisel görüsleri bir yana birakacak olursak, dünyanin en populer platformlarindan biri olan times higher education'a göre 'prestij' olarak yapilan degerlendirmede (world reputation) sadece odtü vardir. akademik özelliklerin toplami olarak yapilan siralamada ise ilk 200e türkiyeden 4 üniversite girmistir, bunlar da sirasiyla
1.odtü
2.bogaziçi
3.itü
4.sabanci
olarak belirtilmistir.
benim kendi görüsüm ise prestij kavramini nasil ele aldigina gore degisir.
eger olay mezun olduktan sonra is bulmaksa ankara ve cevresinde odtü-bilkent prestijliyken
istanbul ve çevresinde bogaziçi ve itü nün prestiji var. kusura bakmasin kimse ama ne sabanci ne de koç mezunlari bir itü-bogaziçili kadar kolay ve prestijli isler bulamiyorlar. nerden mi biliyorum? çünkü etrafim koç-sabanci mezunu işsizlerle dolu. bütün bogaziçili ve itülüler paranin a.. koyarken. ben ise hiçbirine mensup degilim olmadim da (bogaziçi-itü). tarafsiz bir görüs sayilabilirim.
ufacık tefecik diye kimsenin aklına gelmiyor okulum galiba. hiçbir üniversite sıralamasında adını dahi göremezsiniz. zaten milletimizin yüzde doksanı devlet üniversitesi olduğunu bile bilmez. lakin türkiye'deki 190 küsur üniversite arasındaki 6 araştırma üniversitesinden biridir. "prestij" kelimesiyle ciddi manada özdeşleşmiştir. asla okulumu yahut kendimi övme gibi bir amacım yok, lakin durum böyledir.
galatasaray üniversitesi.
peeeh çektiren başlıktır.
buraya celan şengör hocanın bir sözünü ilave etmek istiyorum, hoca bir konuşmasında diyor ki : " Türkiye'de üniversite yok, bizim temel sorunumuz budur",
Not: buraya koç üniversitesi yazanlara cevap olaraktan, tuvalet kullanmayı bilmeyen bir öğrenci kitlesine sahiptir okul, bilginize sunarım.