tamamen dinleyici kitlesi ile alakalı bir durumdur.
kardeşim aleyna tilki ya da çağatay akman'dan bahsetmiyorum. bu adamların yaptıkları işi takdir ediyorum. çok mu güzel çok mu harika? hayır değil. ama gemiyi yürütene kaptan derler 200 milyon dinlendi bu ülkede.
büyük ev ablukada
adamlar
son feci bisiklet
ananın amı
yani bunlar nasıl isimler efendim adı ne ki yaptığı ne olsun? ulan son feci bisiklet ne demek aq 3 kişi biraraya gelmiş birer kelime söyleyin demişler birleştirip grup kurmuşlar.
yok koca yaşlı şişko dünyaymış. ortaokula giden veletlerin sırt çantasıyla servis beklerken zıplayarak dinleyeceği bir şarkıdan, bir adım öteye gittiği için sizi sikeyim.
ya hu kafayı yiyeceğim en sonunda. feridun düzağaç bi şarkı yapar 700 bin kişi dinler, büyük ev ananın amı bi şarkı yapar 5 milyon.
sözlük çok doluyum devam edersem yıkıp geçeceğim ortalığı. esen kalın...
Tüketim toplumu olduğumuzdan. Üretim az. Emek gayret zahmet meşakkat zor işler bunlar. Devir hap yap para kap devri. itibar da maalesef bunlara. Sosyal ve kültürel kimliğimiz değişti. Biz eski biz değiliz ki müziğimiz aynı kalsın. Müzik toplumun aynasıdır.
katılmadığım durumdur. sektörün kısmen icinde biri olarak diyorum ki kaliteli müzik arayanlar iÇin gayet güzel sanatÇılar var. kaliteli müziği arayan bulur. in Kadıköy'e ya da Ankara'da git voodoo blues'a. tekrar konusalim
Bir ülkede uçak seyir halindeyken telefon kullanıp uyaranlara da ben şarkıcıyım ya istediğim gibi açarım diyen bir aleyna tilki varsa hiçte zor olmayan vakadır tabi ki.
sadece türkiye'de değil dünyada kalitesizleşmiştir. türkiye de bundan nasibini almıştır. eski efsane gruplar, şarkıcılar nerede? 70'li 80'li hatta 90'lı yıllardaki müzik sektörüne baktığımızda lady gaga ya da rihanna gibi şarkıcılar en fazla arka sokak mekanlarında çıkıp şarkı söyleyebilen tipler olabilirlerdi. nedenine gelince; arkasında büyük bir komplo var. bu kalitesizleşme sadece müzikte değil hayatın her alanında görülmekte. değişim kaçınılmazdır. ancak 21. yüzyılda yaşanan değişim normal bir değişim değildir. "egemenler" damak tadımızdan güzellik algımıza, dinlediğimiz müzikten sosyal hayatımızdaki aktivitelere kadar her şeyi değiştirme çabası içindedirler. nedeni artan dünya nüfusunun başlarına bela olmaması için çıtayı aşağıya çekerek insanların azla yetinmeye razı olmalarını sağlamaktır.
şöyle bir yanılgının içindeyiz: köprüden altımızdan akan nehre bakıp eskiden daha güzeldi der olduk, halbuki köprünün de nehirle birlikte hareket ettiğini hep göz ardı ediyoruz.
Müzik sektörünün de ülkenin modasına uyması durumudur. Memleketteki her şey kalitesizleşiyor ve cehalet yüceliyor, bu durumda insanlar tüketebilecekleri, basit şeyler istiyorlar sanat camiasından.