bunun başlıca nedeni; her geçen gün geçim sıkıntısı derdinin daha da öncelikli hale gelmesidir. asgari ücret değil hadi 1000 - 1200 lira maaş almış olsunlar. bir tiyatro bileti veya bir roman parası ayırmaları çok güç. hele hele bir de kira ödüyorlarsa vay hallerine.
bunun sebebi bence teknolojidir. ne kadar teknolojinin sanata ve edebiyata faydası var gibi görünse de inceden sanat ve edebiyatı ve de bazı duyguları sömürdüğü aşikardır.
sanat ve edebiyat para getirseydi eğer para uğruna her mahallede bir yazarımız ve bir de sanatçımız olurdu ki maalesef onlar da ya imitasyon ya da çakma olurdu.
sahtekarlık ve kısa yoldan para kazanma bu yoz toplumun maalesef genel kabul görür gerçekliği olmuştur.
gerçek sanatçılar bir toplum için acı çeken insanlardır.
Tabi canım o yüzden sinemalar tıka basa dolu,tiyatro biletleri günler öncesinden bitmiş hatta karaborsaya düşmüş (bkz: bir delinin hatıra defteri) Ama sunu kabul etmek lazim kitap okumayı sevmeyen bir milletiz vesselam.Onun haricinde pek sorunlu olduğumuzu düşünmüyorum.
kesinlikle teknolojinin etkisidir. o kadar uç noktaya geldi ki insanlar, artık kitap olmasın sadece e-kitap olsun fikri ortaya atılabiliyor. insanlar hazırı yemeye çok alıştı. sanatı da bu doğrultuda sadece insana iyi vakit geçirtecek faaliyet olarak gördüklerinden dolayı kolay tükenen ve değersiz yapıtlar ortaya konuyor. bunda felsefenin bitişi ve postmodernizmin yıkıcı etkisi de gözardı edilemez tabii. yani daha konuşsak konuşulur da kim okuyacak ki sanki diyerek noktalıyorum.