türkler metin2 adlı oyunda kahraman oluşturup, seviye atlayıp hesabı satmak gibi oyundan para kazanmanın farklı bir girişimcilik tarzını keşfettiği için, menbaını icad etmek gibi bir şeyle uğraşmamaktadırlar.
yalnızca korsan oyun realitesiyle ilgili olmayan durum.
tr'de oyun-eğlence bazlı (entertainment) yazılım sektörü ne yazık ki 15-20 yıldır o hep tanımlanan "emekleme" safhasından bir türlü kurtulamadı...(indie ve deneysel çalışmalar hariç)
bunun ardında yatan nedenler ise çok çeşitli ve komplekstir; her ticari kazanç hedefleyen proje gibi oyun üretip satmanın da projeyi ar-ge'sinden tanıtım-pazarlama-dağıtımına kadar finanse edecek bir yatırımcıya ihtiyacı vardır ki, türkiye'de emeğe dayalı sektörlerde bile yatırımcılar yeni fikirlere sermaye aktarmayı riskli bulup kaçındıkları için, sözkonusu destek kıtlığında baştan sona-%100 yerli yapımı oyunların üretilip populer olmaları çok zordur.
yabancı sponsor destekli oyun projeleri bu entry'nin alakası dışındadır.)
Korsan oyun Türkiye'de oynandığı sürece çözülemeyecek bir sorundur. Türk halkı orijinal ürün alma konusunda bilinçlendirilmediği sürece devam edecektir. Oyunu alma ne olacak. Bakkaldan ekmek çalmak ne ise kopya oyun oynamak da aynı şeydir. (bkz: emek hırsızlığı)