Devlet bilime önem vermiyor. Vermediği gibi bilime duyarlı olan kafaları da boktan eğitim sistemiyle duyarsız hale getiriyor. Evet doğruya doğru. Bu yüzden kişi ya özel okula ya da yurtdışına gitmek zorunda kalıyor.
islamla gelişmek mümkün değildir, toplumların ayağında pranga olan islam onların geri kalmasını, kendi içine çökmesini ve yok olmasını sağlıyor.
türkiye de de durum bundan farksız değildir. nitekim tübitak gibi bir sözde bilim kurumu bile dini bağnazlığın elindedir. her şey islamcıların elindeyken bilim de doğal olarak gelişmez.
nitekim bilim başlı başına da gelişmez, bir toplumda bilimi sağlayan şey özgür ortamdır, sanat da böyledir. islamın bağnaz ve gerici kafası bu özgürlüğü kısıtlıyor.
eğitim sistemine reform adı altında yapılan islami darbe çocukların beynini mühürlüyor.
Tüm devlet erkanı bir cenaze namazında dua ederken, 'okumuşların şerrinden koru' diyerek ettiği duaya, amin diyenler yüzünden. Bu politik yorum olarak dursun kenarda.
Reel olarak da gazali ekolünü benimseyip medreselerden pozitif bilimleri çıkarıp fıkıh alimi çıkarma amacı olmasından.
Eksik anlayacak örümceklere özel not: islam değil.
çocukluğumuza dönersek; her fikrimiz geldiğinde 'icat çıkarma çocuğum!' diyen anne babalar
lisede bilimi sevdirmek ve merak etmemizi sağlamak yerine moda mod kitapları ezberlememizi dikte eden sistem
üniversitede bilimle gerçekten ilgilenebilmek için gereken zamanı hayatımız boyunca belki bir daha hiç kullanmayacağımız ve sınavdan çıkar çıkmaz unutacağımız şeyleri vizeler/finaller için çalışarak geçirmek zorunda bırakılmamız
ve doktora yaparken çalışmak istediğin konu yerine danışmanın seçtiği konuda tez yapmak, danışmanınla aynı konuda es kaza fikir birliği yapsanız bu sefer proje için gereken parayı BAP'tan karşılamak için türlü taklalar atmak, tez sonuçları literatürle uyumlu gelmiyorsa gelecek şekilde masa başı rakamlarla oynamak veya literatüre uymayan kısımları tezden direk çıkarmak
bilim neden gelişmiyor sorusu sorulacak bir soru değil ki bu koşullar altında. asıl bu koşullarda türkiye'de bilim gelişse 'lan türkiye'de bilim neden gelişiyor?' diye sorulması gerekir.
Üniversitelerde katakulli, filim fırıldak, yolsuzluk diz boyu.
Akademisyenlerimiz iyi gezip tozuyor, iyi yiyip içiyor, proje ayağına ödenekler indira gandi! Kampüslerde yarım kalmış inşaatlar avanta aşaması tamamlanmış seviyede!
Al sana bilim.
Yurtdisindan ithal edilen telefonlari kendi ulkesinde fahis fiyatlara alip bide bunu kendi ulkesinde gelisen teklonoji sonucu oldugunu sanan insanlarin ulkesinde bilimmi gelisir.
Olayin siyasi yanının dışında baş sebep egitimdeki otoriter olmayan tutumdan kaynaklandığını düşünüyorum. Bir cocuk okula basladigi ilk gunden itibaren kendi menfaati icin degil ulke gelecegi ve menfaati icin orada oldugunu bilmeli ve disiplin hatta bana kalirsa askeri bir duzen yaninda ufak sevgi goaterileriyle yetistirilerek ulkeye kazandirilmalidir
neden mi bilim gelişmiyor? sorgulamaya ve akıl yürütmeye tamamen kapalı olan egemen dine bakman yeterli. o dinin egemen olduğu hangi ülkede bilim gelişmiş? bu da mı tesadüf?
ne ekersen onu biçersin bebeğim, bilimden anlamayan binlerce insanı bilime nasıl teşvik edeceksin. sen eğitimi vereceksin bir şekilde senin iyi seviyede eğitim verdiğin insan zaten kendi kendine teşvik olur sana da hayat standartlarını iyileştirmek kalır. her köşeye bi imamhatiple olmuyor o işler şimdiye kadar açılmış olan imamhatiplerin en az yarısı fen liseleri olmalıydı.
bu ülkede mühendislerin çoğu ağır çalışma koşullarında asgari ücret bile alamıyor, götünü kurtarma peşine düşmüş adamdan bide bilim mi bekleyeceksin.
türkiye'de mucitlerle deli diye dalga geçilir, müteahhitler baş üstünde tutulur. kız çocuğu çok okursa kimse onunla evlenmek istemez diye korkan insanlar var. sevdiği, ilgilendiği bölümü okuyabilen insan sayısı çok az. inşaat mühendisliğinin bir altına hukuk, bir altına bilgisayar mühendisliği yazılıyor tercihlerde. ülkede herkes sizi paranıza göre değerlendiriyorsa para kazanmak için çin'den telefon kılıfı getirmek, apartman dikmek, dönerci açmak çok daha mantıklı bir çözüm olabilir.
çünkü türkiye'de bilimin gelişmesi hükümetin işine gelmiyor. bilimin gelişmesi demek eğitim seviyesinin artması demektir. eğitim seviyesinin artması ise hükümetin oy oranının düşmesi demek olur. al sana analitik bir çözümleme.
Singapur'da kişi başına düşen teknolojik ihracat: 25.000$
Türkiye'de kişi başına düşen teknolojik ihracat: 22$
Fakat ülkede nerdeyse herkesin elinde son model bir telefon, tablet vs...
Sence neden gelişmiyor bilim!..
imam hatipler yüzğnden bilime sanata önem vereceğine dine önem veren hükümet yüzünden insanlarımızın cahil bırakılması yüzünden Sefalet yüzünden umursamazlık yüzünden .