örneğin ingiltere de bir londralı, arsenal'i chelsea yı destekler ama liverpool ya da aston villa yı desteklemez. aynı bizde trabzonluların trabzonsporu desteklemelerinde olduğu gibi. Malum nedenlerle üç büyüklerin destekçilerinin Türkiye'nin her köşesinden olmasını da anlayabilmekteyim. Ailemde herkes beşiktaşlı idi babadan kıza geçti beşiktaş sevgisi. konuşmayı zor becerirken, babam beşiktaş kadrosunu saydırırmış. benzer galatasaraylı, fenerlilerin de olduğu gibi. anadolu takımlarının başarıları arttıkça o şehirlerde doğan, yaşayan futbol severlerin de kendi şehirlerinin takımlarını destekleme oranlarının artacağını düşünüyorum. birinin avrupa takımlarından birini yakın bulup beğenmesini de anlayabiliyorum. Real Madrid - barcelona müsabakasında bu takımlardan birini de destekleyebiliriz. anlayabiliyorum. ama izmirli birinin manchester united forması, -hayatında o şehirlerde bulunmamış, ailesi de bulunmamış, kökeni orası değil- Ankaralı birinin barcelona forması giyip bir barcelonalı ya da londralı kadar fanatik bir arsenal ya da barcelona taraftarı olmasını anlamakta çok zorlanıyorum.
türkiyede oynanan futbolun kalitesi son 5 yılda japon kalesi kalitesine inmişken doğal olabilecek hadise. adamlar futbol oynuyor. bizimkiler takılıyor s2nin keyfine göre.
Sadece Türkiye'de Barcelona taraftarı olmak diye dar çerçeveden bakmamak gerekir. Bu diğer takımlar ve diğer ülkeler için de geçerlidir. Örneğin Japonya'da da bir sürü Manchester United taraftarı var. Futbolun globalleşmesiyle alakalı bir durum. Ama aklım almıyor dürüst olmak gerekirse. Barcelonalı değilim ama maçlarını izliyorum, sempatim var diyelim. iyi oynayan her takıma sempatim var.