Mustafa kemal atatürk'ün önemli sözlerinden biri. "Türk, Övün. Çalış. Güven" sözleri ile başarıları teşvik etme esasına dayanır. Gazi, milleti bir bütün olarak ele almış ve bütün fertlerinin menfaatlerinin kabiliyet, marifet ve çalışma derecesi ile orantılı olması kuralını getirmiştir. Gerçek Sosyal Adalet kavramı bu düşüncenin ana temasını teşkil etmektedir.
"Bu vatan, çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya değer bir vatandır; Bu geniş memleketi bayındır bir hale çevirmek lazımdır. Bu halk zengin olmaya mecburdur. Memleket bayındır olmazsa, bu halk zengin olmazsa, size hala yaşama imkânından bahsederlerse inanmayınız.- Gazi Mustafa Kemal Atatürk-( 1930)"
ne yazıktır ki, "öğün" sözcüğü, "övün" sözcüğü olarak zihinlerde yer etmiş, pek çok kişi de yanlış bir şekilde "ğ" harfi zamanla "v" harfine dönüştürerek büyük bir türkçe hatası yapmaya devam etmektedir. öğün sözcüğü, "og" kökünden türetilmiş, öztürkçe olan ve "aklını kullan" anlamına gelen bir sözcüktür.
atatürk, "türk, aklını kullan, çalış, güven" demiştir.“öğ” = “akıl / us” olduğuna göre, benzer biçimde, “öğ-retmek” = “akıl-landırmak” ve “öğ-retim” = “akıl-landırma işlemi” oluyor. yine, “öğ-renme” = “akıl edinme” oluyor.
mustafa kemal atatürk'ün, tarih boyunca bir çok millete ve ulusa örnek bir mücadele ve azim gösteren türk ulus'unun kurmuş olduğu cumhuriyet ve ataları ile gurur duyması, bu yolda onlara layık olmak için daha çok çaba sarf etmesi ve her zaman kendine güveni tam, başı dik olması gerektiğini belirten, gençliğe hitaben söylemiş olduğu atasözü.
ak parti türkiyesinde, türklük kavrami özellikle suriyeliler ile birlikte darbe yedi. basarisiz ekonomi ve uluslararsi politikalar ile ülke itibari gölgelendi. bankamatik memurlari, sinavlara itmat etmeden mülakatlar ile belli blir kitle fayda sagladi. en sonunda ise güvenecegimiz adaleti sahsilestirerek menfaatleri ugruna kullandilar.
geriye sadece onlardan olanlar veya onlardan olmayanlar kaldi.