her insanın başına gelen durumdur tam tuvalete girmiş kefiyle defni hacet yaparken düşen bok neticesinde suya uygulanan basınçla su popo, kuku, taşak herneyse oraya sıçrar ve sinir bozar evde başına gelse pek dert etmezsin ama umuma acık tuvalette sinir olursun, çözümü tuvalet kağıdı ile deliği doldurmak ve sıçramaya engel olmaktır.
çok iri ve büyük parçalar halinde çıkardığınız bokun, klozet tarafından reddedilmesi ve klozetin poponuza tükürmesi durumudur. çok sıklıkla yaşanmaz. yiyip yiyip sıçmayan biriyseniz, günde en az 1 defa sıçarak, bu sorunu giderebilirsiniz.
alafranga tuvaletlerde böyle bi sorun yoktur.
wc-matik sayesinde alaturka tuvaletlerde böyle bir sorun kalmamıştır. yalnız wc-matik aletinin otomatik kapanması için yapılan yaylı geri tepme sistemi nedeniyle; yaptığınız işin büyüklüğü ve kaç parçadan ibaret olduğu çıkan trak-trak sesinin sayısı ve şiddeti ile doğru orantılı olarak tespit edilebilmektedir.
bunun bir benzeri montla sıç karikatüründe mevcuttur. alaturka tuvalette sıçarken musluktan damlayıp yerden sekip bacağa gelen su bunun gibi süper tespittir.
dışkı ve tuvalet suyunun yer değiştirme hareketidir. su damlacıklarının cilde değmesiyle tüm vücutta oluşan ürperme, dolayısıyla da kalan dışkının geri kaçması durumu * vardır.
bu konu eskilerin de oldukça canını sıkmış ki, köylerde göktaşı sıçmadıkça kıçınıza suyun ulaşamayacağı derinlikte, tahtadan tuvaletler yapmışlardır.. hatta bokun sizi terkinden hemen sonra, arkasından el sallama fırsatı tanıyacak kadar havada süzülür..
sıçma adabını bilmeyenlerin başına gelen hadisedir. deliğin içine cumburlop diye bırakırsan öyle olur arkadaşım tabi. öyle bir yapacaksın ki yarısı deliğin kenarına yarısı da içine denk gelecek ve ordan kayıp içeri düşecek. ne damla ne bişey kalır. **
sadece ilk düşüşte oluşan damla olduğu için zararsızdır. ordaki suyun nihayetinde kıçımızı yıkadığımız sudan farkı yoktur. zira ilk düşüşten sonra sudaki katı madde artacağından suyun yüzey alanı azalır böylece damla oluşma riski minimum olur.
klozetin uzerine alaturka tuvalette oturuyormus gibi tuneyerek sicmak ilk basta bir kurtulus olarak gozukse bile aslında degildir! cunku, su sıcratmak uzere yola cıkmıs olan bok normalde olması gerekenden cok daha yuksek bir mesafeden dusecegi icin suya adeta bir mermi hiziyla girecek ve yuksek miktarda suyu pacalarınıza, baldırlarınıza ve hatta klozetin dısına sıcratacaktir. kaldi ki bu pozisyonda denge saglamak cok zordur. klozetin tepesine tunemis bir sekildeyken dusup kafayı lavaboya koymak her zaman olasıdır. ayrica bu durumda kitap, dergi, ansiklopedi okumak da mumkun degildir. bu yuzden en guzeli klozete tuvalet kağidi atmak ya da en temizinden toprakta bir cukur kazip oraya sicmaktir. saygilarimla.