Sivi deterjanlarda koruyucular bulunuyor. Bu koruyucular detarjan kutusu icerisinde bakteri olusumunu önlemek icin kullaniliyor fakat; suyu ve suda yasayan diger yararli mikroorganizmalarin yok olmasina sebep oluyor.
Ayrica; agartici maddeler cok az veya hic yok. bu yüzden camasir yikama gücü düsük. Icindeki oksidatörler düsük oldugu icin düsük derecede yikamalarda camasir makinesi icerisinde koku olusabiliyor. Bu koku dogrudan yikanan camasirlara geciyor. Kokunun sebebi de bakteri olusumundan (koruyucu maddeler bu tür bakterilerde etkili olamiyor) kaynaklaniyor. Arada bir yüksek derecede veya az miktarda camasir suyu ile bir iki yikama gerceklestirmek gerekiyor. Bir de yumusatici kullaniliyorsa; o makineyi al cöpe at.
Ayrica; fiyat olarak toz deterjana göre daha pahali.
Sivi detarjanin avantiji dozlamadaki rahatlik ve yagli lekelere karsi daha etkili olmasi.
Toz deterjanin dezavantaji dozlama ve saklama. Uzun süre saklandiginda havadaki nemi toplayip; taslasmaya baslamasi. Renkli camasirlar cok fazla toz deterjanla yikandiginda renk attirabiliyor.
Avantaji ise; cok kirli olan camasirlarda daha etkili olmasi ve ekonomik olmasi. Özellikle beyaz camasirlarda daha etkili. Icerisindeki oksidatör sayisi sivi deterjanlara oranla cok cok fazla ve 60°C´de yikanan camasirlarda cesitli cersümeleri yok edebiliyor.