sınavsız üniversite hayali kuranların umudu. ama unutmamaları gereken öyle birşey olması durumunda türkiye de bu üniversitelerde okuyanlar öncelikle öğretim üyeleri ve yakınları olacaktır. bizim garibanlara yine nah kalacaktır.
işsiz üniversiteli olayını katlıcak olaydır. sınavsız geçişten önce en kökten eğitim sistemini veya ekonomiyi düzeltmek gerek e böle bir sihirli değnek olmadığından şimdilik uzaktan özenilmesi gereken durumdur.
sınavsız üniversite olursa herkes üniversiteli olur e o zaman da üniversite okumanın bir anlamı kalmaz, nedir bu üniversite sevdası, üniversitenin para kapısı veya iş garantisi olmadığının anlaşılması şart, öyle olsaydı her diplomalının boğaza nazır yalısı olurdu yahu.
kesinlikle olmaması gereken bir sistemdir. Bir çok lise mezunlarının tek umudu olan bu sınavda sınavsız geçiş sistemiyle yok olacaktır. Diploma notuyla girilecek üniversite sistemi , bir çok üniversite adaylarının işine gelmeyecek sistemdir. Ygs ve lys sistemi gayet güzel bir sistem olmakla beraber bence en iyi sistem budur.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, uluslararası bilim olimpiyatlarında başarılı olan öğrencilerin Türkiye'de istediği üniversiteye sınavsız girebileceğini söyledi.
Olimpiyatlarda derece kazanmış öğrencilere zaten uzun süredir var olan uygulama. Uluslararası bir derece kazandığınız takdirde, dereceyi aldığınız alan ile bağlantılı olan (örneğin biyoloji olimpiyatı dereceniz var ise tıp) bölümde istediğiniz üniversiteye kayıt yaptırabiliyorsunuz.
saçmalığın daniskasıdır. o sınavı kaldırmak yerine, temelden alınan eğitimin kalitesi artırılarak, sonucunda girilecek bu sınavın daha da zorlaşması gerekmektedir. herkes üniversite okuyacak diye bir şey yok. okumamalı da zaten. üniversite okuyanın bir farkı olmalı. üniversite okuyan alim kişi olabilecek derece de iyi üniversiteler olmalı. ne yazık ki bu ülke de böyle bir şey yok. daha türkçe kelimeleri düzgün telaffuz edemeyenler sanat tarihi gibi bölümler okuyor.
olimpiyat derecesi olanlar sadece devlet universitelerinin ilgili bolumlerine direk kayit hakki kazaniyor. ozel universiteler icin universite giris sinavlarina girmeleri gerekiyor ve yuksek ek puanlar ekleniyor bu sinavdan akdiklari puanlara.
üniversiteye gidenlerin bilimsellik, kitap okuma sevgisi, ahlak, onur, demokrasi, özgürlük, genel kültür öğrenmeden; yalnızca meslek öğrenip(o da yarım yamalak) hiç okula gitmemiş insanlar gibi;
sıradan, araştırma yapmayı sevmeyen, öğrenmeye kapalı, imla yanlışsız bir dilekçe yazmayı bile beceremeyen insanlar olarak üniversiteden mezun olmaları kötü.
yani üniversitelerin herkese açık olması kötü değil. üniversitelerin yol geçen hanı olması kötü. insana para da lazım evet. ve diploma, ünvan, makam-mevki.. ama her şeyden önce akıl, mantık, vicdan, merhamet lazım.