kağıdı musa şenel okuyorsa muhtemelen başınıza gelecek olay.
80 beklerken 20, 2 sorum banko yanlışken * 90 almışlığım vardır kendisinin yaptığı sınavlardan.
"vay abura kodumunun hocası" notu öğrendikten sonraki ilk tepkisidir. eğer hayatında bundan başka iyi not beklediği olmamışsa, her konu açıldığında "abura kodumun hocası" diye sövmeğe başlaması muhtemeldir. öte yandan torunlarına bile anlatacağı bir hikayesi olmuştur:
-dedeeee matematik sınavına girdik bugün 100 bekliyorum.
-bizim zamanımızda da bi abura kodumunun hocası vardı...
an itibari ile finallerin açıklanması ile karşı karşıya kaldığım durum.. üniversitede ilk senelerde pek önemsenmeyebilir, lakin, okulun 6 yıldır demirbaşı olmuş iseniz çok kötü koyar..
bi öğrenci için en büyük hayal kırıklıklarından biridir..acıdır...tekrarı olmaya bilir bazen kesin 80 alıcam ulan hele o notu bir alayım hepinize kola ısmarlayacam...derkeeeeennnnn yazık olur ve bir bakarlar not 30 gelmiştir.peki bu nasıl olmuştur kendi tespitlerim doğrultusunda...
_hoca öğrenciyi kopya verirken yakalamıştır fakat kişiye söylememiştir ve kagıdı okurken aklına gelir ve tık notu keser...
_öğretmen öğrenciye gıcıktır öğrenci de öğretmene arada ki zıtlaşmanın kurbanı zavallı yazılı kağıtları.
_yazının okunamayacak kötü olması vs...
boyle durumlarda iki sonuc vardır:ya ögrenci yalan söylüyor aslında calısmamıs .ya da ögretmen art niyetlidir genelde ögrenci calısmaz ama cok calıstıgını bildigini zanneder ve bu olay gercekleşir.
hoca notunu söyler, beklediğinden düşüktür. "hocam tekrar kontrol etseniz?" dersiniz, hoca eder. ilkinden de düşük olur not bu sefer. işte o zaman bozulur kalırsınız.