sınavı kontrol etmeye tenezzül bile etmeyen üst insandır
kendinden o kadar emindir ki öğrencilerin dışarıya çıkmasına izin verildiği sanıye kürsüye koşar.
(ulan otur bi soluklan kontrol et 90 alacaksan 100 al etrafındakilere kopya ver,yok!)
ben gerçekten sınava gerçekten çalışmış olan bir bireyin sınavı hemen bitirip çıkacağına inanmıyorum çalışan adam emeğinin karşılığını alacağına emin olana kadar o kağıdın başında bekler ilk bitirse de en son çıkar.
tabi üniversiteler için geçerlidir bu.
ya da
hiç bir şey bilmiyordur ama kendini biliyordur.
(bkz: birinç)
yapabildiğini yapmış ve çıkmak isteyen gayet normal öğrencidir. yanlız burda bir şey öğrenciye engel olur. oda özellikle uludağ üniversitesinde uygulanagelen 15 dakikadan önce sınavdan çıkamama kuralıdır. 15 dakika dolmadan bitireceğiniz bir sınava girdiyseniz- örneğin türk vergi sistemi- sıkıntıdan ne yapacağınızı şaşırırsınız. etrafa gülücükler saçmak, eşe dosta el sallamak, asistanların kendi aralarında konuşmalarını anlamaya çalışmak yapılabilecekler arasındadır.
geçenlerde benim yaptığım hedelerden biri zaten vizelerde hocanın verdiği diğer dersin vizesine giremediğim için izlenimim kötüydü kadın zaten kolay sormuş çıkmak istedim ama hemen izin vermediler o yüzden birkaç dakika beklemek zorunda kaldım eğlenceli bir şey imiş ilk çıkan olmak ama sınavınız iyi geçerse yoksa ben genelde sınavdan iyi geçse de son çıkanlardanım çünkü son dakikaya kadar + puan getirecek bir şeyler hatırlayabilirsiniz.
insanın ilk aklına gelen her zaman doğrudur diye düşünen öğrencidir çünkü silip değiştirilen sorular -özellikle çoktan seçmeli sınavlarda- çoğu zaman yanlış çıkar.
hayatım boyunca gerçekleştiremediğim durum. gerçi genelde sınav kağıdını doldururdum ta ki üniversiteye kadar. orada illaki oluyor bazen kağıt bomboş oluyor. çıkamıyorum arkadaş illa birisi verecek o kağıdı ondan sonra ben çıkacağım.
sonra bir babayiğit çıkar köşeden başı çeker ve biz de peşine sıralanırız.
tabii sonraları yeniyorsunuz o psikolojiyi.
Bir soruyu yanlış yaptığınızı anladığınızda keşke bir kaç dk daha bekleyip iyice kontrol etseymişim dersiniz. Aslında her seferinde dersiniz ama nafile. Kolaymış düşüncesiyle yardırmışsınızdır bir kere.
Tabi sınav sonucu yüksekse ya da kağıt full ise, bu durum size tatlı bir gaz veriyor.
Milletin tepkisine değinmiyorum bile. Tepkileri ve hissettikleriniz malum.
Çok büyük havan olur. Ulan nasılda hemen bitirdi çıkıyor denilir. Sınıfta kalanlarda bir moral düşüklüğü olur. Ben neden hala bitiremedim endişesi kaplar insanı. Yani en azından benim arkamdan hep böyle söylermiş arkadaşlarım öyle derlerdi. Ama bilmezler ki ben çok bildiğimden değil bilmediğimden erken çıkıyordum. Neyse sonuçta geçecek kadar not almışız zamanında o da yetti bize.
bazen mecburiyettir. yıl 2009, aylardan ocak. üniversitede son senem. bir sınavım var, saat 10:00'da. ultraslan izmir organizasyonu var. saat 11:30'da havaalanına gidilecek. galatasaray geliyor. altay'la maçı var. otobüs alsancak'tan kalkacak. yetişemezsem havaalanına tek başıma gidemem, o kadar param yok, bilete ayırmışım paramı. sınavda 10 puanlık 10 soru var ve baraj 70 puan; 69 alırsan kalıyorsun. iyi de çalışmışım. 7 soru seçtim, en kısa cevabı olan. bitirdiğimde saat 10:35'ti. koşar adım çıktım. 63 nolu otobüse bindim ve gittim. vardığımda otobüs hareket etmek üzereydi, yetiştim. sınavdan da 70 alıp geçtim. şimdi düşünüyorum da, bu riski ne uğruna aldım? yaş ilerleyince eskisi gibi düşünemiyorsun. olsun. gençliğimin amına koydun, canın sağolsun galatasaray.
olabilir. herkesin başına gelebilir. Ancak bazıları vardır ki sınav başlar başlamaz bir hışımla bütün soruları herkesten önce yapmaya çalışır. bitirince de bir liseli edasıyla salına salına yürüyüp kağıdını teslim eder. dikkat çekmeye çalışmaktan başka bir şey değildir. burdan o kişiye seslenmek istiyorum, aferin çok zekisin at kafası seni.
Benimdir.
Hiç çalışmam,sınavdan erken çıkarım ama malak gibi bütün gece ders çalışıp bir de üstüne sınavın sonuna kadar bekleyen embesillerden daha yüksek not alırım. Ee bu da bizim farkımız *