daha önceden arkadaşlarla anlaşıldığı takdirde sorulan sorular en güzel kopya yöntemi olabilir.
konuyu hemen örnekleyelim:
milli güvenlik sınavındayız. 19. sorunun cevabı nato olacaktır ve yandaki arkadaş ısrarla bu soruyu sormaktadır fakat; aynı zamanda hoca da gözlerini dikmiş bir size bir arkadaşınıza bakmaktadır. napsam napsam derken birden hocaya "Hocam natoda 19 ülkemi vardı ya?sorularda yok da böyle bir şey sırf aklıma takıldı diye soruyorum". tabi arkadaş mesajı almıştır, o sırada hoca da bana kaç ülke olduğunu anlatırken havada kopyalar uçuşur, hoca ne de olsa kendini kaptırmıştır çoktan.
ve soru sormanın en iyi öğrenme yöntemi olduğunu bir kez daha kanıtlamış bulunuyoruz.
bir istatistik sınavı. malakcan hocayı yanına çağırır ve bir kelimenin anlamını sorar. sorduğu kelime skewness'dir ve bu dersi alan birinin mutlaka bilmesi gereken bir kelimedir. hoca soruyu duyunca sinirlenir.
hoca: herkes kalemi bıraksın. evet hemen.buraya bakın. (eliyle malakcan'ı göstererek) burdabir salak var. bana skewness!ın ne olduğunu soruyor. salak. bu kelimenin anlamını bilmiyosan ne işin var burda...
ingilizce sınavında, "today i have got very big hede gödö" falan yazmaktadır. en arkadan bağırılır "hocam, ne bu today is götveren day mi ne?". ki burada esas olan götvereni amerikan aksanı ile söylemektir.
+ hocam nasılsınız?
- kutupsal sınavına bak
+ hocam ama siz bana bi cevap verin önce?
- evladım kağıdına baksana sen, zaman geçiyo.
+ hocam ben 10 dakkada çıkarım o önemli değil, nasılsınız?
- kutupsal dön önüne kağıdına bak
+ hocam bari şu ilk sorunun cevabını biraz bi hatırlatın ben devamını getiririm.
- bak alıcam kağıdını
+ tamam hocam bakıyorum kağıdıma, insan bi yardım ederdi ama. :)
- hocam, sınavdan sonra sizi balta girişimleri ile, bilmemkaç bilinmeyenli denklemlere ayırsam kaç yıl yirim?
- hocam, zamanında siz de öğrenci olmadınız mı, hocanızın anasından girip, sülalesinden çıkmadınız mı? nedir bu kazık soruların kaynağı?..