bazen de iyilik yaptığını gösterip aslında sıkıntıya sokan hocadır. bizim üniversitede bir hoca vardı. size soruları verip klasik mi yapayım, yoksa vermeden test mi yapayım demişti. tabi ki hepimiz soruları verin dedik. adam 100 soru hazırlamış bize, fotokopileri dağıttı. sadece birini soracağım dedi. sınıf şok. herkes deli gibi çalıştı geçebilmek için. sonra sınava gelince, herkes önündeki boş kağıda aklında kalan bir soruyu ve cevabını yazsın demişti. hepimiz geçmiştik hem de çok şey öğrenerek. bazen öğretici olmak için farklı yollar denemek gerekebiliyormuş.
yoktur öyle bir hoca. oraya mutlaka daha önce bir kez anlattığı ve sınıfın çoğunun dikkatinden kaçan +1 değişken ekler. veya değişkenlerden biri ortadan yok olur, çözmeye çalışırken kafayı yersiniz.
ama iki kere kaldığım makro iktisat dersinden aa ile geçmemi sağlamış bir hoca vardı, evet. asfdasdg.
eğitim sistemindeki çarpıklığı görmüş öğrencilerini sınav stresinden uzak tutmayı amaçlamış öğretmendir. ben vazifemi yaparım öğrenmek isteyen öğrenir, istemeyende kendi bilir mantığını güder.
o verdiği soruların cvpları genellikle kitabın nerdeyse tamamını kapsadığı için değişen fazla bir şey yoktur.
ama genellikle öğrenciler bu tuzağa düşerler.yine de iyi bir motivasyon şekli olabilir.
Görevine ihanet etmektedir. Öyle sınav yaparsa bi sonrki sınava kimse çalışmaz ve ögrenci konuyu anlamadan geçer gider. ilkokuldan üniye kadr bu böyle.