sakarya'da yks sınavına girmek için okula gelen öğrenci, yanlış okula geldiğini fark ediyor, bu arada sınavın başlamasına az bir zaman kalmış, öğrenci sınava gireceği okula yetişemeyecek.
ağlıyor...
öğrencinin ağladığını gören polisimiz, öğrenciyi ekip otosuna bindiriyor, sirenlerini açıyor ve öğrenciyi sınava yetiştiriyor.
telsiz konuşmalarımızdan anladığımız kadarıyla yine bir başka öğrenciyi de aynı şekilde yetiştirmişler.
nereden bakarsan bak 10 numara 5 yıldız çok şık bir davranış.
bu arada polisin yaptığı son derece şık bir hareket tamam...
ama ya yanlış okula giden öğrencinin sorumsuzluğu?
polisimizi ne kadar övdüysek, öğrencimizi de eleştirmemiz lazım.
sevgili gençler, lütfen sorumluluklarınızın farkına varın artık.
yanlış okula gitmek ne demek? yapmayın böyle şeyler...
Vefakar polistir ülkemizin böyle güvenlik görevlileri olduğu için gurur duymamız gerekir. Bu arada bu başlığa yazarken aklıma şaka mahiyetinde arkadaşının ais'ine girerek adresini Kars ili olarak değiştiren velet geldi. seni de unutmadık. Yazık çocuk istanbul'dan oraya gitmişti.
alkışı hak eden, ülkemizde güzel şeyler de oluyor dedirten polistir. bu olay avrupa'nın x yerinde olup haberi bize düşseydi öve öve bitiremezdik. maalesef sınava geç kalan öğrenci her sene bir tane de olsa muhakkak oluyor. yani bu sorumluluk bilinci yeni söylenen bir sorumluluk bilinci değil. her zaman deniyor sınav saatinden 1 saat kadar önce okulda olmakta yarar var diye. ama olan olmuş deyip, olay da tatlıya bağlandığına göre bunu ufak bir tebessümle okuyup geçmek lazım diye düşünüyorum.
Neden alınmıyor acaba nasıl malsınız anlamıyorum daha sınava vaktinde gelmeyi beceremiyorsa bi zahmet sınava girmesin artı olarak hiçkimsenin sınava geç giripte önceden gidenleri rahatsız etme hakkı yok.
Polisin yerinde olsaydım velev ki amirlerimden fırça yiyeceğimi bilsem bile aynısını yapardım. Allah onlardan razı olsun. Taktir edilecek bir davranıştır.
Bence yapılması gereken bir davranış, polis vatandaşın haklarını korumak ve savunmak için var, araya koyduğu insiyatifle bunu belli eder. Yani görevini sırf para almak için yapmadığını ortaya koyuyor, teşekkürler o polise.
Sınav yerleri sınavdan bilmem kaç hafta önce açıklanmıştır zaten. Ben sınava gireceğim zaman bildiğim okul olsa bile 1 hafta öncesinden gidip bilmiyormuş gibi bu okul mu diye sormak için gidiyordum. Bir de çocuk yanlış okula gitmiş. Eğer hayallerin varsa sınava dair umudun varsa bu kadar sorumsuzluk olmaz açıkcası.
Helal olsun polisimize benim gibi düşünselerdi almazlardı.
Keşke bölünerek çoğalabilse, bu adamdan çook çook olsa!
Çocuklar öldürülmese, şeker de yiyebilseler!
Dünyayı güzellik kurtarsa, bir insanı sevmekle başlasa her şey!
Ayyy kendimi durduramıyorum, coştum ayol!
Ben seni yerim polisidir, arım balım peteğimdir.
Tamam beee sustum!
Her mesleğin yetki ve sorumluluk alanını belirleyen özel kanunlar olduğu gibi polisin de iş ve sorumluluk alanını belirleyen bir kanun vardır.
(bkz: pvsk)
Polis vazife ve salahiyet kanununun 1. Maddesinde der ki;
Polis; asayişi, amme, şahıs, tasarruf emniyetini ve mesken masuniyetini korur. Halkın ırz, can ve malını muhafaza ve ammenin istirahatini temin eder.
Yardım istiyenlerle yardıma muhtaç olan çocuk, alil ve acizlere muavenet eder. Kanun, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve ilgili mevzuatın kendisine verdiği vazifeleri yapar.
Yani kanunda polisin 1. Vazifesi hırsız yakalamak, terörist ele geçirmek, trafiği düzenlemek filan değil açıkça yardım isteyenlere muavenet etmektir. Burada muavenet demek geniş kapsamlı bir yardım demektir. Mesela evini kaybetmiş birini evine bırakmak, yaşlı bir kimsenin pazar poşetini taşımak, karnı aç bir fakiri doyurmak, sınava geç kalan bir öğrenciyi okuluna yetiştirmek kanunen emredilmemiş olsa dahi kamu yararı olduğundan polisin kendi insiyatifinde yapması gereken ve muavenet olarak tanımlanabilecek işlerdendir.