hazırlanan sorulara verilen cevapları beğenmeyip düşük puanlar verenler de vardır. nereden geldiklerini unutmuşlardır. sorsanız "ben sizin iyiliğinizi düşünüyorum" demekten öteye de gidemezler. gariban ergenlere allahtan reva mıdır bu tartışılır.
hazırlayan için zor değildir,kitabı aç ordan bi kaç cümleyi soru haline getir kağıda yaz...peki cevaplayacak olan insan,değerli şahsiyet öğrenci için zormudur?.sorular zor değildir çoğunlukla ( istisnalar hariç)... ama öğrencin sınavı kötü geçtiyse mutlaka bir bahanesi vardır. hocam calıstığım yerden cıkmadı,sınavda migrenim tuttu,heyecan yaptım gibi bolca yalanlar söyler bu insanlar.zor soru yoktur çalışmayan öğrenci vardır.kendimi belli bi statüye sokucak olursam ''çalışmayan öğrenci'' statüsündeydim.ama zamanla çalışmak zorunda bırakılıyorsun.belli bir mevkiye gelmek için..
yeni ortaöğretim kurumlar yönetmeliği ile iyice baş belası haline gelmiş durumdur. Yeni yönetmeliğe göre bütün sınavlarınız ortak olacak bir de yüzde elli başarı yakalayacaksın. gel de meslek lisesinde uygula bunu. artık 2 + x = 4 ise x nedir şeklinde sorulara 20 puanı vermek zorunda kaldığımız durumdur.