Bir önce konuyla tanışacaksın a sını b sini öğreneceksin.
Sonra konuyu iyice kavrayacaksın.
Konuyu çalıştığın gün 40-60 test çözeceksin.
Mümkünse çözümlü olsun.
Sonraki gün aynı konudan 60-80 test çözeceksin.
Günlük en az (toplamda)150 soru çözeceksin, Mümkünse en az 3 ayrı dersten çözmek lazım.
Test çözerken zaman tutmak lazım.
Türkçedeki paragraf soruları bıktırmasın diye Günlük en az 50 sayfa kitap okuyacaksın.
Kitap okumak dışında günlük 7 saat yeter.
8 ay böyle çalışsanız. Hacettepe tıpı bile kazanırsınız.
Bir de günlük yürüyüş, spor aktivitesi muhakkak yapın.
Not: işe yaradığını kendimden biliyorum.
Daha az çalışmakla da kazanılır. Ama daha önceden hazırlığın olması lazım.
Genelde öğrenciler sadece son sene sınava hazırlanıyorlar.
içinde istek varsa günde 2 saat bile yeterli olur. istek yoksa 10 saat de çalışsan tuvalette sıçarken test bile çözsen o iş olmaz. Her şeyden önce istek. Sizin motivasyonunuzu rehber hocalarınız daha iyi bilemez. Siz kendinize göre program oluşturun, tıkandığınız yerlerde rehber hocaya danışın sadece. Sıkıldığınızı hissettiğiniz an bırakın, çünkü beyninize hammalıktan başka bir şey yaptırmazsınız.
Konuların aklınızda kalması için ( sözel) o konuyu bir gün önceden okuyun. çalışmayın, sadece okuyun. Okursanız beyniniz konuya yabancı kalmayacak, ertesi gün salak salak kitaba bakmayacaksınız.
Kpss için tarih bölümünde neden sonuç pek sorulmuyor, daha çok kronolojik sıralama ağırlıklıdır. Vatandaşlık kısmına da o kadar çok kasmayın. Beklediğlniz gibi zor absürd sorular çıkmayacak.
Lys sınavına 2 ay kala eksiklerini büyük ölçüde kapatmak isteyen arkadaşlar ortaöğretim 6,7 ve 8. Sınıf temel konularını çok iyi öğrenerek lise konularını öğrenmeyi kolaylaştırabilirler.
hocam bu sınav normal ders sınavı ise fazla zor olmaz ama kpss gibi bir sınavsa kazanmak çok zordur. çünkü kpss demek 4 yıl üniversitede okumuş olduğunuz derslerin karması demektir. düşünün uluslararası ilişkiler dersinde madde madde ezberlediğiniz bir konuyu şimdi hatırlayabiliyor musunuz? hayır yani tekrar yapmak belki faydalı olabilir ama okumak ta bazen bir şey kazandırmıyor çok etkili ve çok sistemli çalışmak gereklidir. sonuç olarak 50-60 puan neyse ama kpss'den bir memurluk yada öğretmenlik kazanmak için en az 80 ve üzeri puan almak gereklidir.