geçen yıl arkadaşımın başına gelmiş,beni gülmekten yerlere yatırmış hadisedir.matematik sınavından çıkılmıştır.bu arkadaş kendinden gayet emin bi şekilde "en kötü 4 alırım olm" diyerek bizleri şaşırtmıştır.gelgelelim 1 hafta sonra sınav sonuçları açıklanır.4 alırm diyen talihlimiz 100 üzerinden 09 puan alarak bizi ağlatmıştır.akabinde "hocam benim sınavım iyiydi bi yanlışlık olmasın ?" diyerekten itiraza başlar.hoca kağıda bakar ve yanlışlıkla verdiği 3 puanı siler.elemanın notu 06'ya düşer,harry 2 sene güler.
üniversitede 1. sınıfta başıma gelen olaydır. 65 beklerken 01 almışlığım vardır. kaybedecek pek birşeyim olmadığından itiraz etmiştim ama değişen pek birşey olmadı. ehh haliyle yaz okulu...
üniversite 1 de başıma gelen olay. 70 üzeri beklerken sınav sonucu olarak 35'i gördüğümde üniversite hayatımın ilk itirazını gerçekleştirmek için hocanın odasına gitmiştim. liseden kalma halimle "hocam, sınavım iyi geçti en az 70 bekliyordum 35 yerine daha iyi bir not bekliyordum yaa" diye bir cümle kurmuştum. "he tamam o zaman notunu hemen yükselteyim" demişti hoca. ya şu üniversitede ne kadar iyi hocalar var kağıdıma bakmadan notumu yükseltiyor diye düşünürken 35'in üzerini karalayıp yanına 30 yazmıştı. sonra bana gösterip bu kadar ekleme yetermi diye sormuştu. bende yeter tabiki hocam çok teşekkür ederim diyerek odasından ayrılmıştım.
herkes hata yapabilir, hocalar da. ama çoğu kabul etmez bunu nedense.
yıldırma yoluna gitmek, notu düşürmek hazımsızlık göstergesidir.
iyi hoca verdiği notun arkasında durabilen ve bunun haklılığını öğrenciye ispat edebilendir.
10. sınıftayken 4 gelen geometri notumu yükseltmek için sene sonunda girdiğim ortalama yükseltme sınavından 10 puan alarak notumu 2'ye düşürmüştüm. evet yapmıştım bunu.
bir kez daha itiraz edip, sınav kağıdının başka bir üniversite konseyince incenmesini istemek gerekir. zira böyle bir durumda öğrenci hangi notun hak ettiği not olduğunu bilemez. emin olmanın en iyi yolu kağıdın başka bir üniversitede başka akademisyenlerce incelemesidir.