beni sıla konserine goturen beyle evlenmek istiyorum derdim sonra beni sıla konserine goturen bir bey cikmadi. bende kendim gittim. simdi 14 subatta ankaraya geliyor. ve beni sıla konserine o zamana kadar goturecek bir bey yine olmaz. sıla yuzunden evlenemiyorum. ( kendimi avutma seklim)
dizi ilk başladığında, berdelin ne kadar çağdışı, kadınlar başta olmak üzere her iki ailenin de bu durum karşısında çok büyük acılar çektiğini anlatan bir senaryo bekliyorduk, yine yanıldık dizi tamamen masaldan ibaret, güzel genç bir kadın, yakışıklı odtü mezunu, karısının bir dediğini iki etmeyen bir erkek ve sonuçta birbirine deli gibi aşık olan berdelle evlendirilmiş bir çift.
şimdi g.doğuda bu şekilde evlenecek olan her kıza aslında çocukta diyebilirim, bu dizi gösterilip evlen bak sen de aşık olur, seversin kocanı, bir kötülük yok bunda demezler mi?
oralarda hangi kadın sıla' nın yaptıklarının onda birini yapsa kabul görür?
onbeş yaşında, dedesi yaşındaki adamlara karılık yapmaya giderler.
demek istediğim dizi yapılrken sosyal sorumluluk taşıyormuş, törelere başkaldırıyormuş havalarına giren bu yapımcılar, dürüstçe masal bu kardeşim deseler, yaptıklarının daha bir anlamı olabilirdi, buna kaş yapayım derken göz çıkarmak denir.
çorak bir tepede hayata tutunan üzüm,
çıplak ayağıyla bastığı topraktan alınca rengini,
avucunda kadirlenmek istedi.
sıla gibi kalmak damakta, sıla gibi akmak ruhuna.
yakın zamanda bir de sıla ilköğretim okulu açılmıştır bölgede..açılışa cem yılmaz da katılmıştır ve ''burdan çıkıp kurtlar vadisi endüstri meslek lisesi açılışına katılacağım'' diyerek yine koparmıştır.
uzun zamandır gördüğüm en durağan, bu kadar sıkıcı ve en karanlık suratlı dizi.
ne zaman gözüm takılsa hüzünlü balık bakışlarıyla birbirini süzen ve iç geçiren insanlar görüyorum. cansu dere zaten önceki hayatında balık idi bunu sorgulamıyorum ama diğer oyuncuların çoğunda da aynı durağanlık var...
bir tane dövmeli yüzlü cadaloz hanım ağa ve kocası, kötü aşiret adamı, ince ruhlu aşiret reisi, modern ve dikbaşlı kız, bol silah, bol töre, karanlık yüzlü herifler, biraz doğu illerinden görünüm, kes biç, arada varis bebeğin doğum süreci heyecanı (asla normal doğmaz o bebek illa erken sancılanır), arada biraz kuma sosu. işte sihirli töre dizi formülü. asmalı konak da neredeyse aynısı değil miydi bunun?
her şeyi geçiyorum türk dizilerinin çoğu iki sezonda bitiyorsa bu yüzden bitiyor. olay yok ki... bomba bir konu bulunuyor yarım sezon bir sezon dayanıyor. sonra "nasılsınız, iyiyim" ile geçen dakikalar, boş bakışlar gibi detaylarla süre öldürülüyor... aliye çocuklarına kaç bölümde kavuştu hatırlayan var mı?