sayılardan başlamak gerek, sonra basit cebir önce toplama çıkartma sonra çarpma ve bölme öğrenilmeli, ardından kerrat cetveli ezberlenmeli, daha sonra kümeler, kesirler, basit denklemler, iki bilinmeyenli denklemler, üstlü sayılar, köklü sayılar, mutlak değer, türev, integral, determinant, matris derken olayın bokunu çıkartmak lazım...
Matematik üst düzey bir zeka değil sabır ister demiştir Cahit Arf. Emek verip sabredince mutlaka öğrenilir. Hem biz ne güne duruyoruz? Atıver sözlüğe çözelim sorularını, anlatalım konularını. Belki bildiğimiz bir iki kısa yol vardır senin öğrenmeye çalıştığınla ilgili
Günümüz teknolojik imkanları sayesinde 3-4 ay içinde mümkün olandır.
Yapmak isteyene tavsiyem, youtubedan Şenol hocayı açın, alıştırmalarla matematik kitabını alın. Yapmanız gereken şey, konuyu dinledikten sonra onunla ilgili sayfalarca soru çözmek. Temeli halledince üstüne kat çıkarsınız.
Daha sonra soru tiplerini ve nasıl çözüldüklerini öğrenmeniz gerekecek. Zira ösym, kar amacı gütmek için sınav yaptığından sapır saçma sorular sormakla ünlüdür. Yoksa çuvallarsınız.
Antrenmanlarla matematik bu iş için biçilmiş kaftan. Ilk kitabı 4 haftalık bi süreyle bitirmeniz lazim. Saglam bi matematik temelini olusturuyor. Ondan sonra istege bagli serinin 2. Kitabi ya da baska bir orta-alt seviye kitap alinabilir.