Size romantik bir önerim var, ağustos ayında adana'da hissedilen 66 derece sıcaklık ve her yerimiz şıp şıp nem iken, bir akşamüstü tam da güneş batmamış daha, sıcak şarap içelim...
Mana veremiyorum pek. Herkes sevmez bunun tadını. Çok soğuk ve özel bir günde, eğer ki bir mahzen odasına inmişsek, orada oturuyorsak, böylesi bir restoranda, belki -belkiii... -
Onun dışında oda sıcaklığındaki şarabı yârin köprücük kemiğinden içmeyi yeğlerim. O daha farklı hoş bir sıcak şaraptır. içten içe hararet yapar ve bir zevk verir.
Hastayken şifa olur. Başlığa son entryi ben girmişim, insan gercekten hayret ediyor. ne güzel tesadüf Ayla teyzecim.
-bazen kendi kendime konuşuyorum
-ben de.
Kadıköy taraflarında, soğuk kış günlerinde ısınmak için sığındığım harika içecek. Bugün evde de denedim. Hep dışarısı olmuyor artık maalesef. insanın hem ruhunu hem de içini ısıtıyor. Bu kış denemeyen denesin.
Sıcak şarap, kırmızı şarabın bir türü olan alkollü ve sıcak bir içecektir. Bu şarabın içinde şeker ve çeşitli baharatlar vardır. 70-80 derece sıcaklıkta ısıtılır ve servise sunulur. Almanya, Avusturya, isviçre ve Çek Cumhuriyeti için geleneksel olarak kullanılan bir içecektir. Aynı zamanda noel kutlamalarında veya açık hava festivallerinde de tercih edilen bir içecektir. ilk sıcak şarap, 17. yüzyılda üretilmiştir.
70-80 dereceye gelene kadar ısıtılan ve kökeni kırmızı şaraba dayanan bir şarap türüdür. çeşitli aromalar eklenerek, çoğunlukla kış aylarında tüketilir.